Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

El grup CoMMLab arranca el projecte estratègic en col·laboració iSarc-Genetics finançat per l'Agència Valenciana d'Innovació

  • 11 d’octubre de 2021
El grup CoMMLab arranca el projecte estratègic en col·laboració iSarc-Genetics finançat per l'Agència Valenciana d'Innovació

El grup d'investigació CoMMLab (Computational Multiscale Simulation Lab) de la ETSE, juntament amb la Universitat Politècnica i les empreses DAWAKO MedTech i Sabartech del Parc Cientific de la Universitat de València, han començat el projecte iSarc-Genetics.

Aquest projecte té com a objectiu el desenvolupament d'una Plataforma intel·ligent per a la detecció precoç, ajuda al diagnòstic i seguiment de la Sarcopenia. La sarcopenia és una malaltia progressiva i generalitzada del múscul esquelètic, caracteritzada per una disminució de la força muscular, de la massa muscular i finalment del rendiment físic.

El projecte ha sigut finançat per l'Agència Valenciana d'Innovació, dins del programa de Projectes Estratègics en Col·laboració, amb una ajuda de 770.000€ per als dos pròxims anys. Aquesta actuació està cofinançada per la unió europea a través del programa operatiu del fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) de la comunitat valenciana 2014-2020.

En aquest projecte, el grup CoMMLab desenvoluparà algorismes per a obtindre biomarcadors a partir d'imatges d'ultrasons, d'un nou dispositiu wearable, que ajuden a caracteritzar l'estat i l'evolució del múscul d'un pacient. A més, desenvoluparà un sistema d'intel·ligència artificial en el núvol que ajude a estratificar pacients, és a dir, dividir-los en grups clínicament diferents que permeten que els metges aplicar un tractament personalitzat a cadascun d'ells, de manera primerenca.