Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Exposició de la ETSE

L’IFIC, en col·laboració amb l’ETSE-UV, alberga l'escola d'adquisició de dades del CERN per primera vegada a Espanya

  • 14 de gener de 2020
L’IFIC, en col·laboració amb l’ETSE-UV,  alberga l'escola d'adquisició de dades del CERN per primera vegada a Espanya

L'Institut de Física Corpuscular (IFIC), junt amb l’ETSE-UV, organitza l'escola internacional de trigger i adquisició de dades ISOTDAQ 2020 del CERN, un esdeveniment que assoleix la seua onzena edició i que se celebra per primera vegada a Espanya. Des de el 13 de gener i fins al 22 de gener, experts del laboratori europeu de física de partícules expliquen els avanços en les tècniques per a recollir la ingent quantitat de dades que s'espera al LHC d'Alta Lluminositat.

Des del 13 al 22 de gener, experts del CERN imparteixen classes teòriques i pràctiques a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València a 56 alumnes seleccionats. A l'agenda figuren els canvis en els sistemes d'adquisició de dades dels experiments del Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC) per a preparar l'al·luvió de dades previst al LHC d'Alta Lluminositat, el 2027, que preveu multiplicar per 10 les dades obtingudes en el major accelerador de partícules del món. 

La directora de l’ETSE-UV, professora Paula Marzal, va  donar la benvinguda als participants a l’acte de presentació.

El subdirector de l’Escola, professor José Torres forma part del comité d’organització local.

Mes informació

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies