Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Targetes gráfiques d'última generació per aules d'Enginyeria Multimedia

  • 19 de febrer de 2019
Image de la noticia

L'ETSE-UV actualitza les aules d'Enginyeria Multimèdia amb targetes gráfiques d'última generació.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria està renovant els equips dels laboratoris docents del Grau en Enginyeria  Multimèdia, per a incorporar targetes gràfiques RX-Vega del fabricant de processadors AMD. Les targetes gràfiques han sigut donades per la companyia estatunidenca com a part de les accions de col·laboració amb la ETSE-UV.

El Departament d'Informàtica ha actualitzat els equips existents en els laboratoris en els quals habitualment s'imparteixen assignatures de gràfics per ordinador, videojocs, animació o efectes especials. En els nous equips s'han instal·lat les targetes gràfiques, la qual cosa suposa un espectacular augment en la capacitat de càlcul en Processadors Gràfics (GPU).

Els processadors gràfics estan especialitzats per a realitzar els càlculs més habituals en la generació de gràfics per ordinador en aplicacions com a videojocs i aplicacions de realitat virtual. Es tracta de processadors molt sofisticats que contenen diversos milers d'unitats de càlcul que realitzen les operacions en paral·lel. Aquesta característica els converteix a més en unes eines molt potents per a realitzar els càlculs habituals en aprenentatge màquina i Intel·ligència Artificial.

Els estudiants de secundària que visiten aquests dies el centre, en el marc del programa Conèixer de la Universitat de València, podran veure en acció aquests equips en les demostracions de treballs d'estudiants de les assignatures d'Animació i Tècniques Procedurales en Animació.