University of Valencia logo Logo Equality Unit Logo del portal

Recursos propis:

 

Informació especialment dirigida a estudiants de primer curs

Assessories per a estudiants

L’Assessoria psicològica, psicoeducativa i sexològica i l’Assessoria jurídica de la Universitat de València, gestionades a través del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), presten el seu suport a l’estudiantat universitari per mitjans telemàtics (telèfon i correu electrònic, en ambdós casos, i també videoconferència en l'Assessoria psicològica). 

En el cas de l’assessorament psicològic i psicoeducatiu, professionals especialitzats en psicologia ajuden l’estudiantat a afrontar situacions sobrevingudes, a resoldre i superar experiències i conflictes o a incorporar tècniques i recursos per millorar el rendiment acadèmic, per posar alguns exemples. En el cas de l’assessoria jurídica, es poden consultar assumptes de matèria civil, laboral, habitatge, prestacions o fiscal, entre altres.

Per fer ús dels serveis d’assessorament, que són gratuïts per a l’estudiantat, només cal concertar cita prèviament per telèfon o per correu electrònic, des d’una adreça oficial de la Universitat @alumni.uv.es.

Podeu consultar la informació de contacte i l’horari d’atenció en: 

Col·lectius d'estudiants LGTBI a la Universitat

Més recursos al teu abast

 

Recursos externs:

 

Estudiantat internacional

La Secretària d'Estat de Migracions ha publicat una Guia amb les preguntes més freqüents sobre les mesures preses per la Secretaria d'Estat de Migracions davant l'emergència de la COVID-19.

Per a més informació, pots contactar a vicerec.internacional.cooperacio@uv.es o l'Assessoria Jurídica de la Universitat, que pot servir-te per a conèixer els teus drets i els teus deures i et pot orientar i assessorar en qüestions jurídiques, resoldre els teus dubtes i donar-te informació, entre altres, sobre les qüestions de nacionalitat, residència, permisos de treball o estudi.

Estudiantat racialitzat o de diferent origen ètnicocultural

El Consell per a l'Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica ha publicat una sèrie de recomanacions per a "Evitar actituds i discursos discriminatoris en l'actual context de crisi sanitària, social i econòmica" especialment contra el poble gitano i la comunitat asiàtica.

El Servei d'Assistència a Víctimes de Discriminació Racial o Ètnica és un recurs estatal i gratuït d'assistència a possibles víctimes de discriminació racial o ètnica, que dóna suport i assessoria independent a les persones discriminades en qualsevol àmbit: ocupació, educació, habitatge, accés a béns i serveis, etc. Si estàs sofrint qualsevol situació de discriminació denuncia al 900 203 041 o escrivint a info@asistenciavictimasdiscriminacion.org.

Estudiantat LGTBI

Diferents organismes i entitats LGTBI ofereixen tot tipus de servei telefònic i online per a prestar assessorament en qüestions socials, psicològiques, legals i de salut. Ací us deixem un llistat:

 

ORIENTA, l'oficina integral LGTBI de la Generalitat Valenciana

 

InfoSex Jove, servei d'assessorament online de l'Ajuntament de València

 

 

Col·lectiu Lambda

 

 

FELGTB, Federación estatal de lesbianas, gays, transexuales y bisexuales

 

Logo DG LGTBI

Dirección General de Diversidad Sexual y Derechos LGTBI

 

Informació actualitzada a 14 d'octubre de 2020.