University of Valencia logo Logo Equality Unit Logo del portal

La Universitat de València contra el tràfic i l'explotació sexual de dones i xiquetes

  • September 22nd, 2022
Image de la noticia

La Universitat de València es suma un any més a la commemoració del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el tràfic de Dones i Xiquetes. I és que cada 23 de setembre es recorda en aquest dia instaurat per la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones que va tenir lloc en Dhaka, Bangladesh, al gener de 1999, la promulgació de la Llei 9.143 el 23 de setembre de 1913 a l'Argentina, la primera norma legal en el món contra la prostitució infantil.

El Protocol de Nacions Unides per a Previndre, Reprimir i Sancionar el Tràfic de Persones, especialment de dones i menors (Protocol de Palerm) defineix el tràfic com el "Reclutament, transport o recepció de persones, per mitjà d'amenaça, ús de la força, coacció, frau, engany, abús de poder o de situacions de vulnerabilitat, o mitjançant pagament o benefici econòmic en l'obtenció del consentiment d'una persona perquè cedisca el control sobre una altra amb el propòsit de la seua explotació...». En aquest mateix protocol es considera el tràfic de persones, especialment de dones i criatures, per a sotmetre'ls a treballs forçosos i a l'explotació, inclosa l'explotació sexual, una de les violacions més terribles de drets humans.

El tràfic afecta a tots els països, ja siga com a lloc d'origen, trànsit o destinació de les víctimes i, segons apunta la Fundación Mujeres, Espanya és un dels principals països de control i trànsit de xarxes de tràfic.