Logo de la Universitat de València Logo Escola de Doctorat Logo del portal

Programa de Doctorat en Economia Industrial

El període de formació del programa de doctorat s'estructura entorn de dos màsters universitaris: el màster en Economics (que substitueix a l'antic màster en Economia Industrial) (investigador i acadèmic) per la Universitat de València, de 60 crèdits ECTS, i el màster en Banca i Finances Quantitatives (de caràcter investigador) per les universitats de Castella-la Manxa, del País Basc i la Universitat de València, de 120 crèdits ECTS.

El Programa de Doctorat no planteja cap requeriment docent addicional en el període de recerca.
Per als apartats b, c i d dels requisits d'admissió, la Comissió de Coordinació Acadèmica del Doctorat, vist el currículum de l'alumne i l'adequació del projecte de tesi doctoral a les línies de recerca del programa, ha de decidir sobre la seua admissió i pot establir que l'admissió de l'alumne quede condicionada a la superació de certs mòduls dels màsters del programa.

En particular, com a complements de formació, per als doctorands provinents de màsters de caràcter tècnic (enginyeries i similars), es necessitaria superar almenys les dues assignatures del Master in Economics, denominades: Microeconomics i Macroeconomics. Addicionalment, i segons el tema de recerca a analitzar, podria requerir-se cursar alguna o diverses de les assignatures de 5 crèdits de les optatives, tals com a Industrial Economics, Game Theory and Economics of Information, International Trade, Transport Economics etc. Amb aquests complements es pretén que els doctorands adquirisquen coneixements sobre com es comporten els agents econòmics (competència CE1) i comprenguen el funcionament dels mercats, fonamentalment quan es comporten de manera imperfecta (competència CE2). L'avaluació d'aquesta formació complementària està a càrrec del director/s de la tesi sota la supervisió del qual es troben els alumnes d'aquest apartat.

Per als doctorands que han cursat algun altre tipus de màster més afí conceptualment, però tècnicament més deficient, cal que el doctorand curse almenys dues assignatures del mòdul instrumental del màster en Economia Indústria l, que consta de 12 crèdits ECTS i de quatre assignatures de 3 crèdits cadascuna: Mètodes quantitatius (I), Mètodes quantitatius (II), Conducta estratègica i economia i Economia del comportament. Com anteriorment, segons que siga el tema de recerca a analitzar, se li podria requerir que superara una o més assignatures de tres crèdits de les que integren el mòdul de matèries específiques del màster en Economia Indústria l. Amb aquest complement es pretén que els doctorands reforcen l'aprenentatge de l'instrumental necessari per analitzar la conducta dels agents econòmics i dels mercats, tant qualitativament com quantitativament (competència CE3). L'avaluació d'aquesta formació està a càrrec del director/s de la tesi sota la supervisió del qual es troben els alumnes d'aquest apartat.