Logo de la Universitat de València Logo Escola de Doctorat Logo del portal

Programa de Doctorat en Tècniques Experimentals en Química

Codi programa: 3158

Regulació: Real Decreto 99/2011

Branca de coneixement: Ciències

Web específica del doctorat: www.uv.es/doctoradoteq

Organització:Departamento de Química Analítica

Centre de gestió:Escola de Doctorat

Universitats participants:Universitat de València.- Estudi General, Universidad Politécnica de Valencia

Coordinador/a del programa:Dr. D. Salvador Garrigues Mateo

Places ofertes de nou ingrés:16 plazas

Objectius: L'objectiu del programa Tècniques experimentals en química és garantir un elevat nivell d'especialització en les tècniques experimentals necessàries per a l'anàlisi química i la caracterització de compostos, així com la síntesi de nous materials, tot això a través d'activitats formatives i de l'elaboració i defensa de la tesi doctoral. El programa permet als titulats i titulades realitzar recerca bàsica d'alt contingut científic o recerca aplicada, tant si desitgen continuar una carrera professional de tipus acadèmic, com si es decanten per endinsar-se en el sector empresarial, ja que aporta coneixements i habilitats en l'ús de les tècniques experimentals per dur a terme estudis d'R+D+I i així poder incorporar-se al mercat de treball en llocs especialitzats en organismes públics o empreses privades.

Descripció: El continuo avance de la instrumentación científica posibilita el desarrollo continuado de un gran número de técnicas experimentales, cuya aplicación permite proporcionar una información muy detallada de la composición de las sustancias, de las características intrínsecas de los compuestos químicos y de sus reacciones, además de contribuir al desarrollo y caracterización de nuevos materiales. Estos avances en técnicas experimentales permiten hacer frente a las nuevas exigencias de la sociedad española actual, en los diversos ámbitos en los que se requiere el análisis químico y/o la caracterización de compuestos y que abarcan campos tan diversos como: control de la calidad y de la seguridad de los productos fabricados en industrias de todo tipo (cerámica, pinturas, plásticos, juguetes, productos farmacéuticos y cosméticos, alimentación, etc.), análisis agroalimentario, análisis medioambiental, análisis clínico, etc. Precisamente, estos constituyen los principales sectores en los que se fundamenta el tejido industrial y empresarial de nuestra Comunidad Valenciana.

Contacte informació administrativa doctorat: doctorado@uv.es

Contacte informació de caràcter acadèmic del programa: salvador.garrigues@uv.es