Logo de la Universitat de València Logo Estructura de Recerca Interdisciplinar en Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED) Logo del portal

Els plastidis són orgànuls clau en el metabolisme vegetal. En ells es realitzen moltes de les activitats essencials de les plantes que van des de la fotosíntesi fins a la biosíntesi d'aminoàcids, àcids grassos o reguladors del creixement. No obstant això, la regulació del metabolisme plastidial i la seua integració amb el metabolisme cel·lular i amb el desenvolupament de les plantes és molt poc coneguda. El nostre treball se centra en l'estudi de diverses rutes del metabolisme plastidial: la glicòlisi, i la ruta fosforilativa de biosíntesi de serina.
   La glicòlisi plastidial no només proporciona energia a les plantes, sinó que proporciona precursors de molècules essencials com amioácidos o àcids grassos. El nostre grup està caracteritzant diversos enzims de la ruta glicolítica plastidial, com són la gliceraldehid 3-fosfat deshidrogenasa o la fosfoglicerat quinasa i ha demostrat la seua importància en el metabolisme i desenvolupament vegetal.
  Les plantes posseeixen diverses rutes de biosíntesi de serina, sent la ruta del glicolat, associada a la fotorespiració la de major importància des del punt de vista quantitatiu. El nostre grup ha caracteritzat funcionalment la ruta fosforilativa de biosíntesi de serina per primera vegada en plantes. Aquesta ruta havia estat considerada de poca importància. El nostre grup ha demostrat que la ruta fosforilativa és essencial per al desenvolupament de l'embrió, del gametòfit masculí o de l'arrel primària.
   L'objectiu final del nostre treball és incrementar el coneixement del metabolisme vegetal per obtenir, mitjançant enginyeria metabòlica, plantes amb valor nutricional afegit o millor adaptades als estressos mediambientals. Per a tal propòsit combinem aproximacions de tipus metabolòmic, bioinformàtic, proteòmica i genòmica.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies