Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED) Logo del portal

“Océanos, clima y salud: infecciones de Vibrioen un planeta en cambio”

  • 2 d’octubre de 2019
Imagen conferenciante

Conferència Extraordinària proper Dimarts 8 d’octubre 10:30 h a l’aula B3, Edifici B, Facultat de Biològiques amb el títol “Océanos, clima y salud: infecciones de Vibrioen un planeta en cambio” a càrrec del Professor Jaime Martínez-*Urtaza, Investigador Sènior del "Centre *for *Environment, *Fisheries *and *Aquaculture *Science (*CEFAS) (*Weymouth. *RU)

El dimarts 8 d'octubre a les 10 i mitjana tindrà lloc a l'aula B3 de la Facultat de Biologia (campus de Burjassot) una Conferència Extraordinària, dins del Cicle de Conferències de la *ERI *BioTecMed, que tractarà de la influència del canvi climàtic sobre les malalties infeccioses causades per bacteris marins del gènere *Vibrio. La conferència serà impartida pel Professor Jaime Martínez-*Urtaza, Investigador Sènior del "Centre *for *Environment, *Fisheries *and *Aquaculture *Science (*CEFAS) (*Weymouth. *RU) i està patrocinada pels projectes *AICO/2018/123 de la Generalitat Valenciana i AGL2017-87723-P del Ministeri de Ciència Innovació i Universitats, tots dos sobre el patogen *Vibrio *vulnificus, popularment conegut com el “bacteri marí menja-carn”. El professor Jaime Martinez-*Urtaza treballa en diferents aspectes relacionats amb la seguretat alimentària i l'epidemiologia de les malalties transmeses per aliments i aigües. Anteriorment ha treballat com a professor en la Universitat de Santiago de Compostel·la, com a investigador expert en malalties transmeses per aigües i aliments en el Centre Europeu de Control de Malalties (Suècia) i com a professor-investigador, expert en genòmica i *filogenómica en el “*Milner Centre *for *Evolution” de la Universitat de *Bath (Regne Unit). És professor honorari en la Universitat de *Exeter (Regne Unit) i professor visitant en la Universitat de *Southampton (Regne Unit), la Universitat de la Frontera (Xile) i en el Centre d'Investigació en Alimentació i Desenvolupament-*CIAD (Mèxic). És també assessor científic de l'Institut Nacional de Salut del Perú i membre actiu del *ECDC *European *Environment *and *Epidemiology (E3) *Network i de la iniciativa internacional *The *Lancet *Countdown *on *Health *and *Climate *Change.

El seu treball cobreix diferents aspectes d'epidemiologia molecular i els efectes del clima en les malalties infeccioses amb un interés particular en l'estudi de les malalties transmeses per aigua i aliments. Un tema central en el seu treball és la fusió de diferents disciplines científiques com a biologia molecular, microbiologia, genètica de poblacions, oceanografia, ciències climàtiques i *epidemiologia, per a desxifrar la dinàmica de contaminació en el medi ambient i en l'aparició de malalties. Durant els últims anys ha dedicat bona part de la seua activitat a l'aplicació d'eines genòmica avançades per a identificar nous aspectes en l'evolució i dispersió de bacteris patògens humans amb un interés particular en la reconstrucció de la història evolutiva i la disseminació de patògens humans en connexió amb esdeveniments naturals o associats amb l'activitat humana. El seu treball ha sigut publicat en revistes com *New *England *Journal *of *Medicine, *Lancet, Nature *Climate *Change i Nature *Microbiology.