Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

Plànol de la Mostra art públic

Divendres, 21 d’octubre, s’activa a Blasco Ibáñez la XXV Mostra art públic / universitat pública, una iniciativa que també està fins al 28 d’octubre al campus de Burjassot. La inauguració serà a les 12:00, a les facultats de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i de Fisioteràpia.

En aquest campus, la Mostra acull les obres de María Esteve, Cris Bartual, Monica Mura, Escif + brilloysabor, Lucía Blas i Javier R. Pérez-Curiel,

que es podran visitar fins al 18 de novembre. Unes obres que conviden a pensar, com destaca la comissària de la Mostra, Alba Braza, en “com dialoguen amb l’espai essent travessades per tants sabers que habiten cadascuna de les ubicacions”.

Enguany, la Mostra fa vint-i-cinc anys i continua amb l’esperit transformador de l’entorn universitari, espai de docència i de recerca, en un lloc d’intervenció artística obert a la comunitat universitària i a la societat. A més, encara està activa la Mostra al campus de Burjassot, fins al 28 d’octubre, on es poden visitar les obres de Laura Salguero, David Cantarero Tomás, Eduardo Lamparero (sue975), María Tena Torres, Cachito Vallés i Miquel Ponce.

Aquestes dotze propostes, específicament projectades per als espais on intervenen, persegueixen posar en contacte la comunitat universitària amb el seu entorn i convertir les obres en detonadores d’altres sabers transversals.

A més a més, paral·lelament, es desenvolupa Sabers tentaculars, un projecte de mediació artística, de 7 hores de durada, destinat a l’estudiantat universitari i on s’exploren les relacions entre les disciplines i l’art actual. De la mà de la comissària de la Mostra, l’estudiantat realitza una visita guiada i forma part d’un grup per intercanviar impressions i coneixements al voltant de l’art contemporani, en general, i de les obres i els i les artistes de la Mostra, en particular. La inscripció és gratuïta i està oberta.

La Mostra art públic / universitat pública és una convocatòria de la Universitat de València que impulsa la Delegació d’Estudiants, organitza el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) i que compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Societat, així com també dels serveis i personal dels campus on té lloc.