Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) gestiona un servei gratuït d’assessorament jurídic per a estudiants que, junt a l’assessoria psicològica, sexològica i psicoeducativa, conforma les Assessories per a estudiants de la Universitat de València.


Què pot fer per tu?

L’assessoria jurídica pot servir-te per a conèixer els teus drets i els teus deures com a ciutadà o ciutadana, davant les administracions, com a consumidor/a o com a treballador/a. Així mateix, et pot orientar i assessorar en qüestions jurídiques, resoldre els teus dubtes i donar-te informació de les vies legals per a superar un conflicte. També posa al teu abast recolzament per a redactar instàncies, sol·licituds i recursos davant de l’administració, per a la redacció de contractes privats o per a la interposició davant dels jutjats de recursos que no requerisquen la intervenció de lletrats.


Què pots preguntar?

  • Matèria civil: situacions familiars, separacions, pensions de manutenció, custòdia, responsabilitats contractuals i altres procediments civils.
  • Matèria laboral: contractes, conflictes, reclamacions de salaris i acomiadaments, prestacions, drets i deures.
  • Reclamacions administratives i contenciós-administratives: beques, gestions acadèmiques (convalidacions, matrícula, etc.), expedients sancionadors, multes, responsabilitat patrimonial de l’estat.
  • Nacionalitat, residència, permisos de treball o estudi.
  • Habitatge: contractes de lloguer, drets i deures d’arrendataris i arrendadors, compra-venda d’habitatge, préstecs hipotecaris.
  • Prestacions i indemnitzacions socials.
  • Matèria penal: violència de gènere, protecció de víctimes, agressions, vulneració de drets civils, procediments penals per delictes lleus o per delictes greus.
  • Matèria fiscal: impostos derivats de compra-vendes, herències, donacions. Altes o baixes en la Seguretat Social, IRPF.


Qui t'assessora?

Un equip de professionals de l'advocacia especialitzats en diferents àmbits jurídics.


Com fer ús de les assessories per a estudiants?

El servei és completament gratuït per a l’estudiantat de la Universitat de València. Per fer-ne ús, cal sol·licitar cita prèvia emplenant el següent formulari de sol·licitud. Les dades que es faciliten es tractaran de manera confidencial.

Concertar una cita amb Assessories UV per a estudiants

Des de l’assessoria jurídica es posaran en contacte amb tu per concertar una cita en aquest horari:

  • De matí: dilluns i divendres, de 9 a 14 h. 
  • De vesprada: dimecres, de 16 a 19 h. 

Les assessories per a estudiants estan al teu abast durant tot l’any, excepte el mes d’agost.


Hi tens dubtes?

En cas que necessites fer-nos alguna consulta, o tingues algun dubte emplenant el formulari de sol·licitud de cita, pots escriure'ns a assessories@uv.es.