University of Valencia logo Logo Research Group on Mediation and Arbitration (MedArb) Logo del portal

Celebrat el Congrés "De la mediació valenciana a la mediació a Llatinoamèrica"

  • February 10th, 2022
Congrés

El dia 27 i 28 de gener de 2022 es va celebrar en el Paranimf de la Universitat i amb inauguració de la Rectora de la Universitat de València, el Congrés “De la mediació valenciana a la mediació a Llatinoamèrica”, organitzat per la Càtedra Institucional per a la Cultura de la Mediació, de la qual és directora la Prof. Silvia Barona Vilar.

Després de la inauguració de la Rectora i la intervenció de la Directora de la Càtedra va començar una exposició i debat de la mediació valenciana des de la mirada judicial i des de l'experiència de diverses entitats i institucions mediadores. L'acte del dia 27 va culminar amb la intervenció de la Consellera de Justícia, Administració Pública i Interior, qui va il·lustrar i va aportar sobre les activitats d'impuls i suport a la mediació que s'han realitzat i s'estan desenvolupant en l'actualitat, abrigant les activitats conjuntes que puguen exercir-se i que són eix essencial de la Càtedra, subvencionada per la Conselleria.

El Congrés va continuar amb l'experiència llatinoamericana, intervenint el dia 28 de gener, en el Saló de Graus Asunción Xirivella de la Facultat de Dret de la Universitat de València, com a ponents, els alumnes del Màster en Dret, Empresa i Justícia.

Les exposicions van mostrar aqueixa enorme vinculació d'Espanya amb els països de la seua mateixa llengua, cultura i sistema jurídic, a més de suposar una rica aportació a la investigació dels qui es troben interessats en la mediació. Va ser, en suma, un acte molt satisfactori per als participants i per al públic en general.

Images: