Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

Hortensia Rico, nova degana de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de març de 2021
Hortensia Rico.
Hortensia Rico.

Hortensia Rico és la nova degana de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. La Junta de Centre l’ha elegida aquest divendres (26 de març) amb 26 vots a favor i dos en blanc.

L'equip estarà integrat per Marisa Ferrándiz com a vicedegana dels Estudis de Farmàcia; Mónica Fernández (Estudis d’Aliments), Emilia Ferrer (Relacions Internacionals, Programes d'Intercanvi i Qualitat), Javier Pereda (Innovació, Comunicació i Cultura) i José María Centeno (Secretaria i Investigació).

Les coordinacions de Pràctiques externes, Grau de Ciència i Tecnologia d’Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Farmàcia, Ciències Gastronòmiques i Doble Grau en Farmàcia i Nutrició Humana i Dietética, les duran a terme les professores Ester Carbó, Reyes Barberá, Mª José Esteve, Virginia Merino, Carla Soler i Rosa Marín.

Hortensia Rico va realitzar els estudis de llicenciatura en la Universitat de València (1981) i és doctora en Farmàcia des de 1987. Farmacèutica especialista en Microbiologia i Parasitologia pel Ministeri d'Educació i Ciència (1989) i va ser la primera dona a entrar en l'Acadèmia de Farmàcia de la Comunitat valenciana (juny de 2019).

Ha exercit els càrrecs de coordinadora del Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010-2015) i vicedegana d'Estudis d’Aliments (2015-actualitat). És membre de la Junta de Facultat des de 1983 de manera ininterrompuda, del Claustre i de Consell de Govern.

La seua activitat docent tant teòrica com pràctica abasta la totalitat dels Graus implantats en la Facultat de Farmàcia, ja que ha sigut professora de Microbiologia en els Graus de Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Nutrició Humana i Dietètica i Ciències Gastronòmiques.

També col·labora des del curs 2014 en el programa universitari per a majors de la UV (Nau Gran), desenvolupant diferents matèries sempre des del punt de vista microbiològic en els itineraris de Ciències de la Salut.

Professora titular des de 1990 del Departament de Microbiologia i Ecologia, on és Coordinadora de la Unitat Departamental de Farmàcia i membre de nombroses comissions d'aquest.

Ha participat en més de 20 Projectes d'Investigació Subvencionats, i d'Innovació Educativa. La seua producció científica es complementa amb capítols de llibres, treballs de recerca, ponències i comunicacions a congressos, així com amb la direcció de Tesis Doctorals, Treballs de Fi de Màster i Treballs de Fi de Grau.

Apassionada de la fotografia, l'any 2017 una de les seues imatges va ser triada com a portada de la revista ‘Nature Biotechnology’.

En aquests moments la seua línia d’investigació principal se centra dins del camp de la Microbiologia alimentària i més concretament en l'estudi de les resistències als antibiòtics que presenten els microorganismes aïllats a partir d'aliments que es consumeixen sense processament.

Finalment, també forma part del Grup d'Investigació de la Unitat Mixta d'Endocrinologia, Nutrició i Dietètica Clínica de l'Hospital La Fe, i és membre de nombroses Societats Científiques.