Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

El projecte Aula ApS-Ciències de la Salut de la Facultat de Farmàcia anuncia les idees guanyadores del I Concurs d'Emprenedoria Solidària

  • 9 de gener de 2023
El projecte Aula ApS-Ciències de la Salut de la Facultat de Farmàcia anuncia les idees guanyadores del I Concurs d'Emprenedoria Solidària

El mes de desembre passat es va fer pública la Resolució del I Concurs d'Emprenedoria Solidària que es va organitzar des de l'Aula ApS-Ciències de la Salut de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València.

L'objectiu d'aquest concurs és el de promoure entre l'alumnat de la Facultat de Farmàcia la creació d'idees de negoci que resolguen diversos problemes relacionats amb la salut en diferents comunitats amb característiques específiques i en països en vies de desenvolupament.

La competició s'articulava entorn de tres àrees temàtiques. La primera d'elles es referia a l'Accés a l'aigua i la seguretat alimentària, en la qual va resultar guanyador el projecte TEMIS, un sistema que permet l'ingrés, el seguiment d'activitats i donacions en centres d'educació primària o secundària, amb l'objectiu de millorar la seguretat alimentària mitjançant l'aplicació de tecnologia blockchain. Aquesta idea ha sigut desenvolupada per Estephania Tapia i Gabriela Tapia.

En l'àrea d'Higiene menstrual, la idea guanyadora ha sigut la desenvolupada per Andrea Muñoz i Raúl Sampedro, i consisteix en la distribució d'unes bragues menstruals autodesinfectades amb llum solar. Finalment, en l'àrea d'Equitat sanitària el projecte guanyador ha sigut un kit menstrual per a millorar i afavorir l'accés a la salut i higiene menstrual d'adolescents i dones, ideat per Chiara Machí i Gonzalo Quilis.

Cada equip va rebre un premi en metàl·lic de 600 euros, i en l'actualitat les idees de les àrees temàtiques 2 i 3 han començat a implementar-se en escoles de primària d'àrees rurals d'Etiòpia. Durant el període comprés entre el 26 de desembre de 2022 i el 3 de gener de 2023, professorat de la Universitat de València va impartir tallers sobre Salut i Higiene Menstrual a l'Escola Primària de Wolayta Sodo (Etiòpia) a alumnat, mares i professorat. Així mateix, s'han establit diversos acords i col·laboracions amb la Universitat de Wolayta Sodo per a dur a terme accions vinculades a totes dues idees en un futur pròxim.