Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

3122  Estudis Hispànics Avançats

L.I. 1.- Llengua
  • Història i Historiografia de la Llengua Espanyola. Estudis avançats dels diferents períodes constitutius de la història de la llengua espanyola en els aspectes grafémico i gramaticals, amb especial incidència en el camp de la Diacronia fraseològica espanyola, camp que aglutina a tots els altres i permet proporcionar una formació de conjunt en la Història de la llengua espanyola.
  • Varietats i usos de l'espanyol. Estudis avançats de variació lingüística de la llengua espanyola a Espanya i/o a Amèrica (varietats diatópicas, diastràcticas i diafásicas), estudis de l'espanyol en contacte amb altres llengües. Estudi de la formació històrica de la llengua espanyola al contacte amb altres llengües i modalitats peninsulars a través de la seua periodització recíproca.
  • Español per a fins específics. Estudis lingüístics avançats i la seua aplicació a fins específics (lingüística aplicada): espanyol com a llengua materna, espanyol com a llengua estrangera, espanyol jurídic, la llengua espanyola en els mitjans de comunicació, estudis d'assessoria lingüística, etc..
  • Pragmàtica i espanyol parlat. Estudis teòrics avançats de la llengua parlada, estudi i anàlisi de la conversa col·loquial en espanyol, discurs oral i cortesia en espanyol, pragmàtica aplicada.
  • Semàntica, Lexicografia i Lexicologia de l'espanyol. Estudis avançats del lèxic de l'espanyol i la seua estructura, així com de la producció bibliogràfica lexicogràfica, metodologies vigents i aspectes de la tècnica lexicogràfica actual en l'àmbit hispànic (Espanya i Amèrica).
  • Gramàtica espanyola. Estudis descriptius i interpretatius de diversos aspectes de la gramàtica espanyola en l'actualitat i la reflexió metalingüística, amb especial atenció als canvis gramaticals i normatius, fenòmens problemàtics, vacil·lacions lingüístiques, així com als nous avanços en la metodologia lingüística.
  • Fonètica i Fonologia de l'Espanyol. Estudis avançats de les unitats fonètiques i fonològiques de l'espanyol, la seua evolució, variació, així com la revisió de mètodes d'anàlisis actuals.
L.I. 2.- Literatura i teatre
  • Literatura Medieval. Estudis avançats d'obres i autors medievals, així com del pensament, discursos i corrents artístics i culturals que han consolidat la pràctica literària medieval.
  • Literatura dels Segles d'Or. Estudis avançats d'autors i obres, així com del pensament, discursos i corrents artístics i culturals que han consolidat la pràctica literària dels Segles d'Or.
  • Literatura Moderna i Contemporània. Estudis avançats d'obres modernes i contemporànies d'autors canònics i el desenvolupament de la modernitat literària, els seus contextos culturals i els discursos que intervenen en la seua configuració i en les seues transformacions.
  • Literatura Llatinoamericana: estudis avançats d'autors i obres llatinoamericanes, així com del pensament crític i l'assaig historiogràfic, en relació amb la configuració de la identitat nacional i continental, dels processos socials, de les altres produccions culturals, etc.
  • Teatre: història, teoria i pràctiques escèniques. Estudi de textos dramàtics des de la caracterització d'autors i períodes, la seua funció i els trets genèrics que els caracteritzen, en el seu context històric i social. Anàlisi de tècniques utilitzades per a l'escriptura dramàtica, així com la utilització de recursos i tècniques aplicades a altres camps, com els guions televisius i cinematogràfics.
  • Literatura i Teatre: estudis comparats. Estudis avançats de les relacions entre la producció literària i la teatral a través dels temps.
  • Gènere, literatura i escriptura de dones: estudis avançats de les relacions entre escriptura, subjectivitat i estratègies de representació de la identitat en la literatura produïda per dones, en el marc de la revisió del concepte de gènere, en les seues implicacions amb la teoria literària i la crítica cultural, i en la lluita política liderada per aquest col·lectiu.
  • Literatura i teatre en l'actualitat. Anàlisi de textos dramàtics actuals i de la documentació referent a l'obra en la seua forma i continguts. Elaboració de dissenys de projectes dramatúrgics per a la representació.
  • Edició de textos literaris i teatrals i noves tecnologies. Estudis avançats sobre aspectes de l'edició de textos (edició crítica, edició genètica), la seua història, els procediments de crítica textual per a l'edició d'un text en diferents formats. Coneixement i maneig d'arxius, biblioteques, bases de dades i sistemes d'informació del patrimoni bibliogràfic espanyol
  • Grups d'Investigació del Departament de Filologia Espanyola

https://www.uv.es/uvweb/departamento-filologia-espanola/es/investigacion/grupos-investigacion/hisledia/presentacion-1285971034442.html