Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Conferència "Prohibido reír. Claves y restricciones de lo cómico en el audiovisual"

  • 12 de març de 2018
Image de la noticia

El divendres 23 d'abril, a les 16.30 hores en la Sala de Graus de la FFTiC, la directora de cinema Inés París oferirà una conferència sobre les restriccions del còmic en l’audiovisual.

Inés París Bouza és directora de cinema i guionista de cinema i televisió. Llicenciada en Filosofia, va estudiar també art dramàtic i direcció escènica. Ha impartit cursos en universitats espanyoles i estrangeres i ha sigut presidenta de l’Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales (CIMA) des de la seua creació el 2006 fins al 2012. És la primera dona a ocupar la presidència de la Fundació SGAE, la Societat General d’Autors i Editors d’Espanya, després de dues dècades d’existència.

París va iniciar la seua carrera professional en Televisió Espanyola, on va conéixer Daniela Fejerman, amb qui va treballar en els guions dels seus dos primers llargmetratges: Semen, una historia de amor (2005) i A mi madre le gustan las mujeres (2002), amb la qual va obtindre tres nominacions als Premis Goya, entre les quals la de millor direcció novella.

En la seua obra destaquen també la pel·lícula Miguel y William (coproducció hispanoanglesa, 2007) i els documentals Ellas son África (2010) i Manzanas, pollos y quimeras (2013), a més de les sèries televisives Ig-uales (TVE, 2011) i El accidente (T5, 2017-2018).

L’última pel·lícula que ha dirigit, La noche que mi madre mató a mi padre (2016), va obtindre díhuit candidatures en els Premis Goya.