Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

La Facultat entrega els premis del concurs ‘Trau la llengua’

  • 3 de juny de 2019
Image de la noticia

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació ha entregat una dotzena de premis als participants en les quatre modalitats del concurs Trau la llengua. El certamen, amb més de setanta alumnes de secundària i batxillerat, es va celebrar el passat 12 d’abril, en col·laboració amb la Delegació d’Incorporació a la Universitat.

El primer premi del concurs de relat digital ha sigut per a l’equip integrat per Álvaro Espeso, Juan Terrer, María Martí i Jorge Terrer (Colegio Sagrado Corazón HH Maristas Valencia), amb l’obra First day at university. El segon ha correspost al relat Asfixia, elaborat per Óscar Ginés García, Candela Gómez Pérez, José Antonio Romero Broseta i Aina García Chofre (IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot), mentre que el tercer ha recaigut en Itziar de Madaria, Raquel Giménez, Lucía Martínez i Carmen Argandoña (Patronato Juventud Obrera Sagrada Familia), per Narcissisme i xarxes socials: la nova malaltia del s. XXI.

En la modalitat de microrelat han resultat guanyadores les obres: La voleuse du temps, d’Isabel Cuéllar Coscollá (HH Maristas), amb el primer; Flawlessly sick, d’Inma García García (Julio Verne), amb el segon; i Terapia de desintoxicación, de Teresa Nieto Pérez (HH Maristas), amb el tercer. Paula Martínez (Escuelas San José Jesuitas) ha rebut un accèssit pel microrelat A mysterious girlfriend.

Els tres premis de la modalitat de micropoema han correspost a alumnat de l’escola Gençana, un palmarés encapçalat per Sofía Capdevila Rodríguez, amb Narcissit society, i seguit per Melissa Fernández Gómez, amb A life without plàstic; i Mateo Gajic Sales, amb El mundo digital es otro mundo. L’accèsit en la modalitat de micropoema ha recaigut en Moisés Vélez Sanchis (Escoles d’Artesans), per La carta de Mariam / Mai serà vençut.

Borja Gosálbez Mulet (HH Maristas) ha resultat vencedor en la modalitat de còmic, amb Com afecten les xarxes socials les relacions afectives?, mentre que Quique Pomer Subiela (IES Vicent Andrés Estellés Burjassot), autor de Disco, ha rebut el segon premi. Ainhoa Gomis Oltra (HH Maristas) ha obtingut el tercer per Laia a la universitat.

L’alumnat que ha participat procedeix de huit centres valencians, amb el suport dels docents Mª Amparo Prats Benavent (IES Vicent Andrés Estellés Burjassot), Chelo Plaza Monleón (Escuelas de Artesanos), María Aragón Izquierdo (Sagrada Familia Patronato de la Juventud Obrera), María Piedad Buedo Blasco (Escuelas San José Jesuítas), Beatriz Sánchez García (Centre Educatiu Gençana), Nicolau Albert (Colegio Sagrado Corazón HH Maristas), Javier Sánchez Pérez (Julio Verne School) i Rubén Balaguer Fayos (Centre Educatiu Gençana).

Imatges: