Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Indicacions per a la realització d´exàmens a la FFTiC

  • 8 de gener de 2021
Image de la noticia

En compliment del protocol de la Universitat de València i el seu desenvolupament a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació us informem que:

(1) La UV ha donat unes instruccions per a l’obtenció per ENTREU del certificat de desplaçament des de municipis confinats . Trobareu la informació en aquest enllaç

(2) La FFTIC va desenvolupar la resolució de la Vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de 21.12.2020 sobre l’ajornament d’exàmens a persones afectades per COVID-19. Trobareu el procediment a seguir en aquest enllaç. Amb el formulari de sol·licitud

(3) Al desembre, la Junta de Centre va aprovar una normativa d’exàmens que estableix torns per reduir l’aforament de les aules, establint torns en horaris diferents en els grups més nombrosos, sempre fent coincidir els torns amb els grups estables que han coincidit a l’aula al llarg del semestre. D’aquesta manera, hi ha temps suficient per la ventilació, neteja i desinfecció de les aules entre exàmens.

(4) Amb les noves recomanacions, la Facultat està ajustant encara més l’aforament de les aules al 30% per garantir una major distància i, per tant, una major seguretat. Per tant, reviseu els horaris d’exàmens aquests dies per a possibles ajustos. El professorat us informarà dels canvis mitjançant l’Aula Virtual.

(5) La Facultat també treballa en un protocol d’entrada i sortida escalonada de les aules els dies dels exàmens per evitar aglomeracions, la qual cosa pot afectar lleugerament al començament i finalització de les proves. Per evitar l’acumulació de persones als corredors, us demanem que accediu directament a l’aula i ocupeu un espai habilitat, respectant al màxim la distància de seguretat. No oblideu portar la vostra identificació i deixar-la sobre la taula. El professorat comprovarà l’assistència durant el transcurs de l’examen.

(6) La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació ha demanat a les instàncies superiors el reforçament dels serveis de transport públic per a un desplaçament més segur de l’alumnat. Volem agrair-vos el vostre compromís i implicació en unes circumstàncies molt difícils per a totes i tots.

INDICACIONS UV PER A LA REALITZACIÓ D’EXÀMENS

La Universitat de València ha publicat, el dia de hui, la informació sobre els acords assolits amb la Generalitat Valenciana i les mesures addicionals que va a aplicar la nostra Universitat. Pot consultar aquesta notícia ací

Atenent a la importància del protocol a seguir, a més de l’enllaç al document publicat al web, i remés també via correu electrònic, especifiquem el detall de les indicacions a seguir:

1. Mobilitat per a l’accés als campus L’estudiantat resident en municipis afectats per confinament perimetral, o que s’haja de desplaçar al campus d’Ontinyent, podrà obtenir un document acreditatiu de la seua matrícula en la Universitat de València mitjançant la sol·licitud del Certificat de Matrícula habilitat en la seu electrònica de la universitat (procediment CERMAT). L’estudiantat pot complementar aquest document amb una còpia del calendari i horari d’exàmens de les assignatures matriculades, que pot obtenir en la web de la Universitat de València o en el seu espai virtual personal.

2. Accés als espais d’avaluació Es garantirà que l’accés a les aules es realitze de forma ordenada, establint els protocols i mecanismes necessaris. Quan es dispose de diferents portes d’accés als edificis els Centres valoraran la possibilitat de realitzar accessos específics i diferenciats, utilitzant el criteri de proximitat a les aules assignades per a cada examen. El control d’accés a les aules es realitzarà de forma que s’evite l’aglomeració de persones en els passadissos i espais comuns. Amb caràcter general, les aules s’obriran amb suficient antelació a l’inici de la prova per a garantir l’accés àgil i ordenat. Es realitzarà un llistat, no necessàriament a l’inici de la prova, de les persones que l’han efectuada en cada aula, als efectes de control per a possibles rastrejos. Els centres valoraran la possibilitat de modificar les franges horàries d’inici dels exàmens per tal d’escalonar les entrades.

3. Mobilitat en l’interior de les instal·lacions Una vegada finalitzada l’avaluació l’estudiantat no podrà romandre a l’interior de les instal·lacions de la Universitat de València. La mobilitat per a accedir i eixir de l’edifici es realitzarà seguint les indicacions establertes en cada edifici universitari i les directrius que, si escau, assenyale en cada moment el personal de control de l’edifici.

4. Ús de mascareta i altres mesures higièniques L’ús de mascareta continua sent obligatori en tot moment. Així mateix, es farà un ús rigorós d’hidrogel a les mans abans d’entrar a l’aula, tant per part de l’estudiantat com per part del professorat. Addicionalment, es recomana no consumir begudes durant la realització de la prova, per tal de reduir el temps sense mascareta en els espais universitaris. També es prohibeix consumir menjar en espais tancats.

5. Silenci en els espais d’avaluació Es prega que l’accés i els desplaçaments per l’interior de les instal·lacions de la Universitat de València es realitze en silenci, per respecte a les persones que estiguen fent exàmens amb portes i finestres obertes.

6. Restricció de l’aforament en els espais d’avaluació Amb caràcter general, es procurarà que els espais d’avaluació tinguen un aforament màxim del 30% de la seua capacitat. En cap cas es podrà superar l’aforament del 50%. Per tal de minimitzar la presencialitat global en cada edifici, durant les setmanes d’exàmens es procurarà no realitzar altres activitats acadèmiques o d’investigació (jornades, congressos,.) en les instal·lacions on tinguen lloc els exàmens.

7. Horari i optimització del temps d’avaluació Es prega al professorat que optimitze el contingut de les proves per tal de reduir la seua durada en la mesura que siga possible. La finalització dels exàmens realitzats en horari de vesprada haurà de tenir en compte la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn fixada per la Generalitat Valenciana en el Decret 1/2021.

8. Reforç de la neteja i control de la ventilació Per a la ventilació de l’aula durant l’examen es seguirà el protocol habitual.

Es reforçarà la neteja per tal de garantir una desinfecció i ventilació adequada de cada espai abans de ser utilitzat de nou.

Llista d'enllaços: