Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Programa definitiu del congrés de la FFTiC ‘Conflicte civil i la memòria històrica’

  • 11 de novembre de 2019
Image de la noticia

El Congrés ‘Conflicte civil i memòria històrica: reescriptures del passat’, organitzat per la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acollirà la presentació d’una trentena d’investigacions de distintes disciplines al voltant dels dos eixos principals de l’encontre científic. La catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de València Ana Aguado Higón serà l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural, amb el títol ‘Història i memòria de la doble repressió franquista contra les dones: instruments, discursos i pràctiques’. Per la seua banda, Ana Martínez Rus, professora d’Història Contemporània a la Universidad Complutense de Madrid, tancarà la primera jornada, amb la conferència ‘Del bibliocausto a la censura: repertorios represivos del franquismo a la lectura’.

‘Conflicte civil i memòria històrica: reescriptures del passat’, que se celebrarà a la Facultat els dies 18 i 19 de novembre, compta amb un ampli programa cultural, que inclou presentacions de llibres, lectures poètiques, un encontre amb autores i autors i un diàleg de crítics. El monòleg ‘El que guarda’, de Mafalda Bellido, interpretat per Carles Montoliu, i una visita guiada per la València Republicana posaran fi a les jornades.

La inscripció, tant per a investigadores i investigadors que presenten comunicació, com per a l’alumnat i personal investigador interessat en assistir, està oberta al web: https://memoria.blogs.uv.es/inscripcion-registration/procedimiento-de-inscripcion/

Més informació sobre el congrés: https://memoria.blogs.uv.es/

Llista d'enllaços: