Logo de la Universdad de Valencia Logo Facultad de Filología, Traducción y Comunicación Logo del portal

.
.
.
.

II Seminari “FALLES i CULTURA”

  • 15 noviembre de 2017
Cartell de la Activitat

Durant les quatre sessions d'aquest seminari anem a conéixer i a reflexionar al voltant de la relació de les falles amb la cultura i la literatura valencianes i de les possibilitats que tenen com a eina per estendre, consolidar i normalitzar l'ús de la nostra llengua en àmbits socials diversos.

Les falles són un fet central a la cultura festiva de la ciutat de València i de molts altres pobles i ciutats del País Valencià. No només són una celebració anual sinó que constitueixen una xarxa de sociabilitat, un element identitari important per a molts valencians, i un actiu nucli organitzador d'activitats molt diverses al llarg de l'any.

Utilitzades com a força de xoc i cadena transmissora de consignes per la dreta valenciana durant els anys de la batalla de València, el món de les falles arrossega des d'aleshores tota una sèrie d'etiquetes i estereotips que fa temps que ja no es corresponen amb la realitat, o que al menys no són ja tota la realitat. I així va quedar palés a les quatre sessions del seminari que tingueren lloc a la tardor de 2016.

Entenem  que és el moment, aleshores, de continuar aprofundint la reflexió al voltant d'aquest fenòmen cultural i social amb una mirada nova. Per això, si la primera del seminari va ser un excel·lent punt de partida, pensem que ara cal endinsar-se en algun dels aspectes que es van plantejar. Volem dedicar les sessions a elements concrets relacionats amb els temes de l'any passat, i fins i tot desenvolupar de nou. 

Totes les sessions tindran lloc a L'Espai Cultural de la Facultat a les 19:00h.

Lista de enlaces: