Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Festivitat de la Facultat de Dret

El pròxim dimecres, 20 de desembre, a les 17:00 hores, tindrà lloc a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació (Blasco Ibáñez, 30. Antiga Facultat de Dret), la celebració de la festivitat anual de la Facultat de Dret.

En l'acte d'enguany, es farà la presentació del llibre “La Facultad de Derecho de Valencia, 1499-1975”, a càrrec del doctor D. Mariano Peset Reig, catedràtic jubilat d'Història del Dret i de les Institucions de la Universitat de València.

Es tracta d'una història de la Facultat de Dret des dels seus orígens, com a sengles Facultats de Lleis i Cànons, i fins a la mort del general Franco. Aborda els moments més importants de la trajectòria multisecular dels estudis jurídics dins la Universitat de València: la creació de les facultats en el naixement del mateix Estudi General de València, els primers catedràtics; la consolidació amb la creació de les càtedres pabordies; els plans d’estudi de l’època barroca; l’increment de la matrícula i el desenvolupament dels ensenyaments durant la Il·lustració, amb la figura cabdal de Gregori Mayans; la unificació dels estudis al segle XIX i el sorgiment de la Facultat de Jurisprudència (després, Facultat de Dret); la Restauració i les figures més emblemàtiques, amb les modificacions dels plans d’estudi; la segona república, la guerra civil i el franquisme, amb la repressió i l’exili; etc. En definitiva, parlem d’una obra de més de 500 pàgines, profusament il·lustrada, i en què han col·laborat més d’una dotzena d’especialistes en història de les universitats sota la coordinació dels professors Mariano Peset i Jorge Correa.

A més, la festivitat de la Facultat comptarà amb el programa habitual d’actes: el lliurament dels diplomes dels premis d’investigació “Tomás y Valiente”, dels premis extraordinaris de llicenciatura, grau, màster i doctorat, dels premis dels concursos de Debats “Rafael Altamira” i “Les regles del joc”, a més del reconeixement i agraïment al personal d’administració i serveis i al professorat jubilats.

 

Data 20 de desembre de 2017 de 17:00 a 20:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Universitat de València - Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

 
Organitza

Facultat de Dret.

https://www.uv.es/dret

 

Contacta laura.vicent@uv.es

 
Més informació