Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Jornades sobre Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME) “Defensem l'educació, sostenim el món”

  • 12 d’abril de 2019
Image de la noticia

La Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València acull el dimecres, 17 d'abril, els actes de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). Enguany se celebrarà del 17 d'abril, mitjançant el qual es pretén visibilitzar la situació del dret a l'educació i, especialment, el seu enclavament en agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Resulta important que la ciutadania exigisca als representants polítics que rendisquen comptes per l'assoliment de l'ODS4, i que participe activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat és una realitat, destacant el paper fonamental de l'educació en la lluita contra la degradació mediambiental i la transformació cap a un model social i mediambientalment sostenible. El futur del nostre Planeta depén que siguem capaços de transformar el nostre model econòmic i els sistemes de producció i consum.

Aquestes Jornades promouen una mobilització amb diversos actes per a reclamar aquest Dret bàsic de totes les persones del món que s'inicien a les 9:00h en la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació i culminaran el Tram 7 de l'antic llit del riu *Túria, reunint estudiants de diverses etapes i centre educatius, així com altres col·lectius actius en la defensa la Campanya Mundial per l'Educació (docents, ONG’s, sindicats, etc.). L'educació pot salvar el Planeta. Per això, és necessari formar a una ciutadania conscient de les causes i conseqüències del canvi climàtic i altres problemes mediambientals, i dotar-la dels coneixements, competències i actituds necessaris per a buscar solucions, canviar els seus patrons de consum i transformar la societat. Per això, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació serà la seu de diversos actes al llarg del matí del 17 d'abril des de les 09:00h amb una sessió de benvinguda. De 10.00h a 11.45h es realitzarà un acte acadèmic a l'aula Magna on, a més de la representació institucional, diversos professionals i col·lectius experts del món acadèmic com del propi terreny de la intervenció, per part de la Campanya Mundial per l'Educació de la Comunitat Valenciana, intervindran a propòsit de l'educació i la sostenibilitat ambiental i social.  La jornada tancarà amb la ‘Manifestació Educativa’ que se celebrarà a partir de les 12:00h en la Tram 7 de l'antic llit del riu *Túria de València. Per això, abans d'aqueixa hora es convoca una trobada, en el vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, d'aquelles persones que participen o vulguen participar per a partir juntes.

La Campanya Mundial per l'Educació, amb el lema “Defensem l'Educació. Sostenim el Món” es mobilitza per a sol·licitar als representants polítics que rendisquen comptes per a l'assoliment de l'ODS4, i que participe activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat siga una realitat per a totes les persones en el món. Per això, més de 124 països se sumen a l'acció. Aquesta Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME) és una campanya anual que es realitza a tot el món per a treballar sobre la importància de l'educació tant en països del nord com del Sud. Té un caràcter de sensibilització de l'opinió pública i de reivindicació institucional, i està organitzada des de la Campanya Mundial per l'Educació (CME).

Més informació:

Llista d'enllaços: