Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiants de la Universitat de València

Més de cent especialistes analitzen el 50 aniversari de la revolta estudiantil del 68

Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

La Universitat és seu del 3 al 5 d’octubre del congrés internacional ‘La rebelión global de los estudiantes durante el largo ’68-Simposio de Historia de la Educación’. L’encontre tindrà lloc en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i en aquest participaran un centenar d’especialistes de més de 14 països.

Els moviments estudiantils universitaris que a escala global es van desenvolupar durant el ’68 van ser un reflex dels canvis i dels nous moviments socials i culturals que s’estaven produint. Cinquanta anys després la Universitat de València acull simpòsium per a reflexionar i intercanviar idees entre investigadores i investigadors de diverses procedències i corrents historiogràfiques sobre joves universitàries i universitaris en acció durant el 1968.

Coordinat pel professor Andrés Payà, en les jornades s’analitzaran entre altres aspectes: els impactes i les empremtes de la rebel·lió, la dimensió educativa de l’acció de la joventut universitària, les cultures i contra-cultures juvenils, la dona com a protagonista del ’68, els rerefons polítics i pedagògics, o els intercanvis internacionals dels moviments estudiants universitaris.

D’altra banda, s’ha organitzat juntament amb l’Aula de Cinema de la Universitat el cicle ‘La revolta mediàtica. Maig 68’ que projectarà diverses pel·lícules al voltant d’aquesta temàtica en el Col·legi Major Rector Peset.

 

 

Llista d'enllaços:

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies