Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Els nous doctors i doctores del curs acadèmic 2016-2017 celebren l’acte d’investidura

  • 15 de juny de 2018
Image de la noticia
Foto: Miguel Lorenzo

Per les Facultats de Ciències Matemàtiques, Filosofia i Ciències de l’Educació, Geografia i Història, Filologia, Traducció i Comunicació, Economia, Farmàcia, Psicologia, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), Infermeria i Podologia i Fisioteràpia s'han investit en aquesta segona sessió a 38 nous doctors i doctores.

L’acte s’ha celebrat al Paranimf de l’edifici La Nau i ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre. La rectora ha estat acompanyada a la taula presidencial per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Josefina Bueno; la secretària general de la Universitat, Mª Elena Olmos, i el director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán.

Part del Consell de Direcció ha assistit a l’acte amb la presència de la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real; el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo; la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el vicerector d’Economia, Juan Luis Gandia i el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla.

La representació de degans i deganes l’ha formada la degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Rosa Mª Bonet; el degà de Geografia i Història, Josep Montesinos; la degana de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricós; el degà d’Economia, José Manuel Pastor; la degana de Psicologia, Mª Dolores Sancerní; el degà de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Salvador Llana; la directora de l’ETSE, Paula Marzal; el degà d’Infermeria i Podologia, Antoni Merelles; el degà de Fisioteràpia, Antonio Alberola; la vicedegana de Ciències Matemàtiques, Rosa Donat; i la vicedegana de Farmàcia, Teresa Garrigues.

Per la Facultat de Ciències Matemàtiques s’ha investit a Juan José Peiró, mentre que Miguel Ángel Martínez, Mar Sánchez, Miriam Abiétar i Margarita Bakieva són els nous doctors i doctores per Filosofia i Ciències de l’Educació.

Vanesa Albelda, Raúl Fortes, Beatriz Ginés, Desirée Juliana, Sonia Mauchase, Cristina Real, Iván Portugués, i José Candela han sigut investit per la Facultat de Geografia i Història. Per Filologia, Traducció i Comunicació han rebut els atributs com nous doctors i doctores Joan Abel Soler, Silvia Millán, Fernando Pérez i Enrique Planells.

Els cinc nous doctors i doctores d’Economia són Vicente Andrés Sanchis, José Villanueva, Marta Solaz, Jesús Martínez i Jorge Villagrasa, mentre que han sigut investits per la Facultat de Farmàcia Rocío Barragan, Helmuth Guillén i Rita Brines. A Psicologia han rebuts els atributs Restituto Vaño, Anna Llorca, Sandra Montagud, Elena Alonso, Irene Díaz, Lidia Revuelto, Gabriel Vidal i Roberta Ceccato.

Ciències de l’Activitat Física i l’Esport compta des de hui amb els nous doctors i doctores Inmaculada Aparicio i Mario Alguacil. Per l’ETSE s’ha investit a Mjahad Azeddine, Infermeria té com a nova doctora a Montserrat Alcahuz i finalment la Facultat de Fisioteràpia ha investit a Anna Arnal com la seua nova doctora.

El director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán, ha volgut destacar que la titulació de doctor suposa la confluència de dos de les característiques fonamentals de la Universitat: la formativa i la d’investigació. Bagán ha remarcat que “encara que queden molts reptes per assolir, continuem avançant cap a l’excel·lència i la internacionalització”.

Per la seua part, la rectora, Mª Vicenta Mestre, ha volgut felicitar al seu discurs als nous doctors i doctores i recordar-los que els atributs que han rebut hui són l’estímul per continuar avançant en el seu futur professional. Mestre també ha esmentat la situació dels refugiats del buc ’Aquarius’, afirmant que la Universitat ja ha participat en les primeres reunions per a col·laborar en donar suport a aquesta iniciativa.