Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Premis Extraordinaris de Grau Curs 2017-18

  • 11 de març de 2019
Image de la noticia
  • Filosofia: Andrea Montero Romero
  • Pedagogia: María Giménez Caballero, Alba lloret Pérez i Lidia Pérez Clausi
  • Educació Social: María Ivorra Álvarez, Alba Gemma Rodríguez Fayos i Mónica Berenguer Verdú

En reconeixement a les alumnes que han estat receptores del Premi extraordinari de Grau curs 2017-18, hem celebrat un acte a la facultat que ha tingut lloc el dijous 28 de febrer a les 18:00 hores al saló de Graus.

A l'acte han acudit familiars, companyes de curs i alguns docents de la Facultat que han volgut sumar-se a felicitar a les set alumnes premiades els qui ,després d'unes primeres paraules dels membres de l'equip decanal, han intervingut per a expressar el que ha suposat per a elles el pas pel Grau i la rebuda d'aquest premi. Algunes, a més de dirigir unes paraules al públic, han realitzat un vídeo il·lustratiu de tot l'aprés i viscut en els quatre anys en què han estat estudiant el Grau.

Hem seleccionat alguns paràgrafs literals de les seues intervencions que apareixen a continuació:

“En primer lugar, quiero agradecer al equipo de decanato de nuestra facultad el premio, el querer reconocer la constancia y el esfuerzo de las personas que estamos aquí. Y, en segundo lugar, tengo que decir que, después de todo, el esfuerzo durante todos los años del grado no ha sido más que parte de una exigencia personal por hacer y querer hacer bien aquello que me apasiona y que me había propuesto. Por eso, en gran parte, si me emociona y me satisface este reconocimiento es especialmente por mis padres. Gracias a su apoyo en todo sentido pude mudarme aquí y dedicarme enteramente a estudiar filosofía, y no es que simplemente aprobaran la decisión que había tomado, sino que durante todo este tiempo he sentido que realmente admiraban lo que hacía. Y la verdad es que no hay mayor satisfacción que esa.

Estos últimos años han sido, sin duda, los más importantes de mi vida. No sólo no me arrepentí de la decisión que había tomado, sino que poco a poco fui reafirmándome en lo bien que había decidido. Y en ello sigo (…). Si tuviera que decir qué es la filosofía, lo cierto es que creo que todavía no sabría hacerlo con seguridad (…) para mí ha supuesto, entre muchas otras cosas, el desarrollo de una gran capacidad crítica respecto a lo que consideramos real; me ha ayudado a explicitar prejuicios y desarrollar perspectivas sociales y políticas que considero tremendamente importantes. Además, aquí he tenido la suerte de asistir a clase de algunas de las personas más inteligentes que he conocido nunca, verdaderamente, y también he podido conocer a determinadas personas muy especiales a las que me siento muy unida, porque compartir el interés por la filosofía no es compartir cualquier cosa, creo que se trata de compartir una perspectiva y una actitud respecto del mundo muy particular”.

Andrea Montero Romero.  Graduada en FILOSOFIA

“Per a mi, aquest premi que rep avui és un reconeixement per l’esforç i dedicació que he posat durant els 4 anys del grau, estudiant i treballant a l’hora, i que ara ací, són valorats. Tot això ha segut en part, també pel que he vist a casa. Ma mare sempre estudiant per millorar laboralment i mon pare, amb els seus valors sobre el treball i l’esforç, que tant els meus germans com jo, hem imitat.

Voldria dir també que el personal docent de la facultat, que és el que he conegut, podeu estar ben orgullosos i orgulloses per la tasca que porteu a terme i per tot el que ens transmeteu. També pel tracte tan personal que ens feu sentir i per deixar-nos fer nostres les vostres experiències.

Estudiar Pedagogia ha segut tota una experiència i una apertura a noves i variades formes de pensar, nous àmbits de treball, noves superacions. Ha segut un compartir de sensacions, de escoltar idees tan diferents que, el pas per la facultat, puc dir, que m’ha fet millor (...)” 

Alba Lloret Pérez. Graduada en PEDAGOGIA

“...Però no tot son les assignatures i els coneixements, també hi ha altres factors que van a influenciar el pas per la Pedagogia. Un dels factors son els i les professores: alguns seran persones que passen per la teua vida deixant alguns coneixements importants per a la teua professió, però altres seran persones que marcaran la teua forma de pensar, d’actuar i reflexionar, t’acompanyaran per els quatre cursos i formaran part de la teua vida universitària, seran persones que en el seu dia et donaran grans consells i et faran veure les coses d’altra manera i formaran part del teu creixement personal (...) M’agradaria fer-te saber que el  pas per Pedagogia va a permetre obrir els ulls i desenvolupar un esperit crític amb el qual analitzar la realitat que ens envolta de manera transversal i personal possibilitant conèixer l’educació com una ferramenta de transformació, empoderament i conscienciació social (...)”

María Giménez Caballero. Graduada en PEDAGOGIA

“Primer que res volia agrair al deganat i a la facultat per l'entrega d'aquest premi
M'agradaria començar parlant sobre el que significa per a mi rebre aquest premi extraordinari de grau, ja que per a mi és un reconeixement a l'esforç durant aquests quatre anys, però sobretot és un espai de trobada amb la meua família, que han sigut les persones que han cregut en mi durant aquest camí, icontinuen recolzant-me en cada decisió que prenc i que m'han ajudat a arribar fins a poder especialitzar-me amb el col·lectiu de treball que sempre m'ha entusiasmat.


Per a mi, el pas pel grau d'Educació Social ha suposat una transformació personal en tots els àmbits de la meua vida, i però aquest canvi, aprenentatge i superació personal ha sigut també gràcies a totes aquelles persones amb les quals m'he anat trobant i han anat formant part de la meua vida, és per això que m'il·lusiona especialment compartir aquest moment amb la meua companya i amiga Alba (…)”.

María Ivorra Álvarez. Graduada en EDUCACIÓ SOCIAL

            “(...) Per a mi, aquest premi, més que un premi, és una conseqüència, un reconeixement per l'esforç, per l'energia, pel treball, per les hores i per l'empeny dedicat en aquesta etapa que fa poc he tancat, i un impuls per a seguir amb les piles carregades. També visc aquest premi com una excusa per a trobar-nos i per a agrair-nos, per a tornar a la Facultat que tants bons records guarda.

            Així, he de dir que no tot el professorat ha cregut en mi a la llarga d'aquests anys, ni tampoc ho pretenia. Jo tampoc he cregut en totes… Però sí ho ha fet la gran majoria, i el meu entorn, i, com ens va explicar Piedad al primer curs del grau, l'Efecte Pigmalió, les expectatives que les altres depositen en nosaltres, tenen molt a veure en què aconseguim els nostres objectius, així que, una vegada més, gràcies, a les que esteu ací i a les que no han pogut estar però m'han recolzat sempre. En realitat, aquest premi és compartit.

            En concret, pense que correspon en gran part a totes les amigues que ens ha regalat l'Educació Social, i amb qui Maria i jo hem construït, i seguim construint, aprenentatges dia rere dia, enriquint-nos les unes de les altres, practicant això de la sororitat, el recolzament i el suport.

            Sempre ens heu dit que, encara que hagem acabat aquesta etapa, la Facultat romandrà oberta per a nosaltres, i a mi m'agradaria transmetre-vos que jo també seguiré oberta a vosaltres, a punt per a seguir estenent la xarxa, i fent cada dia més gran l'Educació Social”.

Alba Gemma Rodríguez Fayos. Graduada en EDUCACIÓ SOCIAL

“En primer lloc agrair a totes aquelles persones que han fet possible que, d’alguna manera, és reconega l’esforç que suposa no sols estudiar una carrera universitària sinó intentar fer-ho obtenint els millors resultats possibles. Per altra banda, agrair també a cadascun dels professors i professores que he tingut el plaer de conèixer i que han aportat tants aprenentatges a esta etapa de la meua vida, tant professionals com personals.

Després d’açò m’agradaria destacar sobretot una cosa del meu pas pel grau de Pedagogia. I és la següent: aquesta carrera no sols m’ha fet aprendre, i molt, sinó que m’ha fet MILLORAR, millorar com a persona, obrir la meua ment, créixer, maurar, i descobrir i potenciar molts aspectes de mi mateixa. Açò no és per a mi únicament un grau, és una assignatura de la vida, una que hauria de ser obligatòria per a tothom. Una assignatura que tots hauríem d’estudiar i aprovar en matricula d’honor. L’educació és per a mi la base d’absolutament TOT, i per tant és alguna cosa prioritària en la vida de tots, una assignatura obligatòria en la carrera de les nostres vides.

Pedagogia no era la meua primera opció, ni la meua segona, ni la tercera, i crec que tampoc la quarta... però era i és EL MEU DESTÍ. Estudiar esta carrera ha sigut un regal. I obtenir aquestes qualificacions ha sigut fruit del esforç, i és per a mi preciós que açò és reconega (…)”

 

Lydia  Pérez Clausi. Graduada en PEDAGOGIA

“Començaré comptant la meua experiència. Jo vaig arribar a València des d'un poble de la província d'Alacant que es diu Castalla. Vaig vindre per a estudiar Educació Social encara que és cert que abans vaig començar una altra carrera però com vaig veure que no era per al que estava encaminada, vaig canviar.

Estudiar Educació Social ha sigut des del principi una aventura.(…) He conegut grans amistats. Amics i amigues que de debò considere persones autèntiques i que viuen l'Educació Social d'una manera molt viva igual que molts professors  de la UV que ens han transmés el que és per a elles i ells l'educació social, que la viuen i se la creuen. Creuen en el que treballen. Educació Social és una pràctica que ens uneix (…). És una forma de vida.

Gràcies a la Universitat de València també vaig poder viatjar a Llatinoamèrica. Vaig estar a Xile, concretament en la capital, Santiago. Gràcies a aqueixa oportunitat he pogut conéixer millor personal i professionalment (crec que les dues coses van juntes) al que em dedicaré la resta de la meua vida, el treball amb el col·lectiu de persones migrants. Ara mateix estic treballant a Lleida amb menors migrants no acompanyats (MENA). Adore el que faig. Estic agraïda perquè enfoque el meu treball de la manera que m'han ensenyat i en la manera en la qual he pogut adaptar-lo a la vida segons el meu estil.

Solament tinc paraules d'agraïment”.

Mónica Berenguer Verdú. Graduada en EDUCACIÓ SOCIAL