University of Valencia logo Logo Department of Financial Law and Legal History Logo del portal

.
.

Presentació de cursos

  • October 24th, 2018
ADEIT

El pròxim dilluns 29 a les 10.30 hores en ADEIT es presenten el Diploma pràctic en tributació empresarial, dirigit a advocats i economistes i el Diploma de gestió tributària i comptable per a cooperatives, on existeixen pocs professionals qualificats.

El règim de tributació de les empreses és un àrea de vital importància dins d'aquestes, no solament per constituir una part rellevant dels seus costos, sinó també per l'elevat nivell de deures i obligacions que imposa. Per a açò, el Diploma pràctic en tributació empresarial, dirigit a advocats i economistes, permet accedir de primera mà a l'aprenentatge del tractament tributari de les empreses, abordant el règim bàsic de tota empresa, independentment de la seua forma jurídica. El principal objectiu d'aquest diploma és permetre fluïdesa en el maneig i coneixements precisos sobre com actuar davant les obligacions fiscals imposades a l'empresa, per la qual cosa té un fort component pràctic.

Dins del curs es poden realitzar pràctiques presencials en assessories associades a l'Associació Professional d'Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana (APAFCV). Les pràctiques són voluntàries, i permeten combinar la formació acadèmica amb la seua execució pràctica, sent una porta d'accés al mercat laboral.

El curs habilita per a la gestió fiscal de l'empresa, tant en l'àmbit d'una assessoria fiscal, gestoria, etc, com en el d'un Departament d'administració d'empreses.

Així mateix, permet desenvolupar una activitat autònoma com a assessor fiscal de xicotetes i mitges empreses.

D'altra banda, un important nínxol de possibilitats per a l'assessorament assessoria fiscal, comptable i laboral està en l'àmbit de les cooperatives, on existeixen pocs professionals qualificats en aquesta forma societària. I açò a pesar que tenen especialitats comptables, mercantils i fiscals de certa envergadura. Per a açò s'ofereix el Diploma de gestió tributària i comptable per a cooperatives. El curs està pensat per a omplir el buit actualment existent en la formació dels assessors comptables i fiscals en matèria de cooperatives, així com per a la millor capacitació dels responsables dels Departaments corresponents de les Organitzacions regionals i nacionals, així com de les cooperatives de major grandària, i dels grups cooperatius.

Amb tots dos cursos es pretén, addicionalment, generar un punt de trobada posterior dels ex-alumnes i els professors, de manera que es mantinga la dinàmica d'actualització, etc. Per a açò, s'ha habilitat una comunitat virtual de ex-alumnes dins de la plataforma de ADEIT (Fundació Universitat- Empresa).

Assistiran:

  • A. Professorat dels dues Diplomes, Universitat de València:
    • Pilar Alguacil, Directora
    • Pilar Bonet Sánchez
    • Manuel Alegre Nueno
    • Manuel Cubedo Tortonda
  • B. Representants de la APAFCV:
    • Miguel Salvador Giménez
    • Marisa Baggetto