Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Sistema de Garantia de Qualitat de la UV

La UV ha elaborat un Sistema d'Assegurament de Qualitat específic per a l'Escola de Doctorat, encara que hem basat en el sistema aprovat per als altres centres de la Universitat on s'imparteixen el Grau oficial i estudis de mestratges, que va obtenir una puntuació positiva en el programa AUDIT desenvolupat per l'ANECA.

Un sistema específic s'ha decidit dur a terme, donada la complexitat i especificitat d'aquest cicle educatiu, però sense desmarcar-se del Sistema Intern de Garantia de Qualitat (SGI) dels altres centres de la Universitat. En conseqüència, els mateixos paràmetres per a la seva aplicació s'han seguit, fent ús de la mateixa eina informàtica i les mateixes dimensions adoptar per a l'aplicació, avaluació i millora dels altres nivells educatius, per això organitzar el sistema de garantia de qualitat dels estudis de doctorat en aquestes dimensions:

  •      Programa TP-Training
  •      Desenvolupament TD-Ensenyament
  •      HR-Recursos Humans
  •      Recursos MR-Materials
  •      Desenvolupament TD-Ensenyament
  •      RE-Results
  •      QS-Sistema d'Assegurament de la Qualitat

Per elaborar aquest sistema de garantia de qualitat que hem dut a terme una anàlisi històrica dels processos d'avaluació i les normes generades en els estàndards de qualitat, prenent com a referència els plans de qualitat d'Avaluació del Programa de Doctorat, que s'ha implementat a la UV ja que l'acadèmic anys 2004-05. L'objectiu principal d'aquest pla d'avaluació va ser la millora contínua dels programes de doctorat i que s'adapta als aspectes fonamentals de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Una guia el seu objectiu era proporcionar informació va ser elaborada en aquest Pla Evolutiu, les orientacions bàsiques i les directrius tècniques necessàries perquè els comitès per dur a terme el procés d'avaluació. Aquesta guia i els instruments generats (indicadors i enquestes de satisfacció dels grups d'interès implicats en els programes de doctorat) s'han adaptat i va prendre com a referència per l'elaboració d'aquest Sistema d'Assegurament de la Qualitat.

Aquesta secció es basa en el Sistema d'Assegurament de Qualitat Intern dels Estudis Oficials de Doctorat de la UV.

més informació

Procediment general per a la valoració del procés i els resultats.

Previsió del percentatge d'estudiants de doctorat que hagin obtingut ajudes per a contractes de doctorat de correus: 25%
Els bons resultats de recerca dels grups d'Optometria de la nostra Universitat ens permet estimar un alt percentatge d'investigadors post-doctorals implicats en contractes d'investigació.

Les dades relacionades amb l'ocupabilitat estudiants de doctorat, al llarg dels tres anys posteriors a la defensa de la seva tesi (en el cas dels programes ja existents) o dades de previsió d'inserció professional (en cas de nous programes de creació): donada l'alta ocupabilitat, la previsió és de el 90%.

Les dades relacionades amb els resultats dels últims 5 anys i els resultats del programa de previsió

Per a indicar en els camps assignats, els percentatges corresponents en relació amb:

     Taxa d'èxit 3 anys (% dels estudiants de doctorat que duen a terme la presentació i defensa de la seva tesi respecte a un total de 3 anys)
     Taxa d'èxit de 4 anys (% dels estudiants de doctorat que duen a terme la presentació i defensa de la seva tesi respecte a un total de 4 anys)

Actualment no hi ha dades en 3 i 4 anys de temps des que el programa està a només dos anys seguits. La previsió actual és que un 60% es durà a terme la presentació i defensa en tres anys i un 75% en 4.

Introduir a la caixa de text: Les dades relatives als últims 5 anys o estimació prevista en els propers 6 anys (en cas de nous programes de creació) a: tesi produïdes, la taxa d'èxit en la competència de les tesis doctorals, tesines qualitat i contribucions resultants. Justificació de les dades proporcionades:

L'estimació per als propers sis anys és d'un total de 20 tesis d'aquest programa per a ser llegit, amb una taxa d'èxit del 75%. Pel que fa a la qualitat de les tesis, i prestar atenció a les tesis llegides en l'últim programa en què s'atribueix la tesi doctoral d'aquesta àrea, podem preveure que aquesta producció doctoral és donar lloc a unes 40 publicacions internacionals (impactat a ISI ).