Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

La catedràtica Pascuala García Martínez, nomenada Fellow de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de gener de 2021
Pas García
Pas García

La catedràtica Pas García Martínez, de la Facultat de Física de la Universitat de València, ha sigut nomenada Fellow de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (The International Society for Optics and Photonics (SPIE)). Ha sigut l'única investigadora espanyola a rebre aquest reconeixement enguany, juntament amb 56 científiques i científics d'altres països.

Aquest nomenament és una distinció per a aquelles persones membres d'aquesta societat que hagen realitzat contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l'òptica, la fotònica i les ciències de la imatge. En particular, el nomenament de la professora García-Martínez és “per les seues contribucions als sistemes òptics de processament d'imatges, òptica difractiva i polarització de la llum”. El nomenament està publicat en la web de la societat científica https://www.spie.org/membership/explore-membership/fellows

La professora García és llicenciada en Física (1993) i doctora en Física (1998) per la Universitat de València. En l'actualitat és vicedegana d'Estudis i Ordenació Acadèmica de la Facultat de Física. Ha realitzat diverses estades d'investigació en centres estrangers com Geòrgia Tech Lorraine, Metz (França), Faculty of Electrical Engineering, Tel Aviv University (Israel) i el Centre d’Optique, Photonique et Lasers, Universite Laval, Québec (el Canadà).

La seua trajectòria investigadora se centra en el camp dels moduladors espacials de llum i les seues aplicacions a la difracció i a la polarització de la llum. Realitza la seua investigació en col·laboració amb el Grup de Tecnologies Òptiques i Optoelectròniques de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. També va rebre la menció honorífica de Sènior member de l'OSA (Optical Society of America) en 2015.

Profundament compromesa a defensar els drets de les dones investigadores, presideix el Grup Especialitzat de “Dones en Física” de la Reial Societat Espanyola de Física i és membre de la seua junta de govern des de 2018. També forma part de la junta directiva de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), i és directora de la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Física.

SPIE

Fundada en 1955, la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (The International Society for Optics and Photonics, SPIE) és una organització internacional sense ànim de lucre amb seu en Bellingham, els Estats Units, que compta amb 257.000 integrants de 183 països i que està posicionada com una de les principals societats científiques per a la difusió i divulgació dels avanços en Òptica i Fotònica. La societat compta amb diferents publicacions de referència en aquest àmbit, com Advanced Photonics, Optical Engineering, Journal of Biomedical Optics, Journal of Electronic Imaging, Journal of Nanophotonics, Journal of Photonics for Energy o Journal of Applied Remote Sensing, juntament amb l'edició electrònica SPIE Digital Library. Cada any promou i tria nous membres de la Societat. Des de la seua creació, en 1955, han convertit en Fellows a més de mil quatre-cents membres de la SPIE.