University of Valencia logo Logo Department of French and Italian Logo del portal

Trobada amb Matei Visniec

  • May 14th, 2021
Imatge de Matei Visniec

El passat 19 de maig de 2021, de 12.00 a 14.00, el Departament de Filologia Francesa i Italiana va inaugurar el seu programa Conferències Franco-italianes, convidant a l'escriptor Matei Visniec a una trobada amb la comunitat universitària per mitjà de videoconferència.

Matei Visniec és un autor franco-romanés, conegut sobretot per la seua obra dramàtica. És, a més, un escriptor bilingüe que, a vegades, ha sigut el propi traductor de la seua obra del romanés al francés, o viceversa. Des de les seues primeres obres dissidents sota la dictadura de Ceaucescu, i més encara des del seu exili a França en 1987, la seua obra ha begut en les fonts més diverses, rebutjant el tipus d'escriptura que promocionava aquell règim dictatorial. Fantasia, poesia, humor i ironia impregnen les seues creacions, tot això lligat a un sentit crític aplicat tant a la societat dictatorial que va conéixer en el seu primers any com al món suposadament lliure occidental; un sentit crític que es focalitza, sovint, en els horrors del món, però que sempre fa del teatre una experiència abans de res de gaudi per a l'espectador o lector.
La trobada va versar principalment sobre l'obra de teatre 'Migraaantes', 'El salón de la alambrada' o 'Sobra gente en este puto barco', estrenada recentment a Espanya per la companyia Barlovento a la sala Pavelló 6 de Bilbao.

Enllaç amb la videoconferència:

https://eu.bbcollab.com/guest/b3c1b3e89aa44d18a16eda02176101ed

Images: