Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

Equip subcampió any 2020

Fins al 23 de setembre estan obertes les inscripcions a la Fase Local de la Universitat de València de la Lliga de Debat Universitària, requisit previ per optar a participar en la Lliga de la Xarxa Vives d’Universitats. Per tal de participar cal ser estudiant de la Universitat de València, tindre coneixements de valencià per mantenir una bona expressió i emplenar la inscripció disponible en la Seu Electrònica de la Universitat. 

La Fase Local consta de dues parts: el curs Parlar en públic, impartit per Andreu Sentí, Pep Sanchis i Matilde Merino, i la Lliga de debat interna de la Universitat de València, d’on se seleccionen els membres de l’equip representant de la Universitat a la competició de la Xarxa. Enguany el tema del debat és: «És necessària una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea?».

La Lliga de Debat Universitària, de la Xarxa Vives, tindrà lloc del 4 al 7 d’abril de 2022 a la Universitat Autònoma de Barcelona. És una competició dialèctica en la qual diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la competició, que s’organitza des de 2005, és fomentar l’ús de la paraula i potenciar capacitats com l’argumentació, l’oratòria, la recerca d’informació, el treball en col·laboració, la posada en escena i la relació amb estudiants d’altres universitats que formen part de la Xarxa Vives d'Universitats.

Per tal de designar l’equip que representa la Universitat de València en la Lliga de Debat Universitària, el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza una fase prèvia: la Fase local de la UV, que consisteix en un curs preparatori i una lliga de debat interna de la Universitat de València en què participa l’estudiantat que ha assistit al curs. L'equip guanyador obtindrà 200 euros per a cada membre de l'equip i 200 euros més per al millor orador o millor oradora.