Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

Taula Redona sobre "Despoblació"

  • 3 de maig de 2019
Taula Redona sobre

El divendres 10 de maig a les 16 a la Sala Palmireno (Facultat de Geografia de la UV) tindrà lloc una activitat transversal per a donar a conéixer als alumnes i assistents diferents aspectes que intervenen en la despoblació i com afecten els territoris implicats.

En la taula redona es comptarà amb professors universitaris, amb emprenedors del món rural,amb una sociòloga especialista en migracions de dones al món rural i la seua emprenedoria i, finalment, des del vessant associatiu comptarem amb un membre de la plataforma "Teruel Existeix" que a més és portaveu de la Asociació de Ramaders i Agricultors de Terol.

- Javier Esparcia Pérez: Dtor. Geografia i Sociologia. Catedràtic Anàlisi Geogràfica. Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local.

- Luís del Romer Renau: Dtor, Geografia. Responsable Àrea Geografia Humana de la    Univ. València. Especialista en Planificació.

- Javier Solsona Monzonís: Dtor. Geografia. Especialista Turisme Rural. Cap Servei Àrea de Màrqueting en Ag. Valenciana Turisme.

- Encarna Recio Alonso: Enginyera Tècnica Agrícola. Emprenedora Agrofood i Turisme. Tinent Alcalde Llaures dels Olmos.

- Teresa Vayá Vidal: Emprenedora Turística a Vistabella del Maestrat.

- César Izquierdo Tena: Empresari Agropecuari. Membre de "Terol Existeix". Portaveu Plataforma Agricultors i Ramaders Teruel.

- Cristina Benlloch Doménech: Dtora. Ciències Socials. Especialista en Immigració en Territoris Rurals. Gènere i Migració.

Tractarem, entre altres, aspectes com:

 - L'èxode rural i les noves ones migratòries.

 - Globalització, Internet, TIC en entorns rurals.

 - L'existència de nous moviments neorrurals.

 - La immigració estrangera i nacional en el món rural.

 - Les activitats econòmiques, l'emprenedoria, les dones emprenedores en entorns despoblats.

 - Polítiques públiques en entorns despoblats.

 - Problemàtiques i possibles solucions.

Llista d'enllaços: