Facultat de Ciències BiològiquesUniversitat de ValènciaGrau en Biològiques Logo del portal

 • Grau en Biologia

Llista de novetats

Últimes 10 novetats

 • Mooc Biologia Molecular

  10/01/19

  Obert el termini d'inscripció al MOOC "Biología Molecular: Bases y aplicaciones"

  El Servei de Formació i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València ofereix a la comunitat universitària i al públic en general aquest curs online en obert, accessible a través de la plataforma internacional MiríadaX per a cursos MOOC. Els participants en el curs tindran l'oportunitat de gaudir, de forma gratuïta, d'accés a tots els continguts del curs i als test d'avaluació.

  [Llegir més]

 • 31/12/16

  Programa de prácticas en EEUU para jóvenes españoles recientemente graduados.

  El 27 de juliol es va publicar una resolució del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) i de la Secretaria General d'Immigració i Emigració per la qual s'aprova la convocatòria per a la realització de pràctiques laborals en empreses d'Estats Units d'Amèrica.

  [Llegir més]

 • 12/12/16

  La Universitat i Fisabio participen en un estudi genètic que fixa l’origen del bacteri de la sífilis

  Un estudi internacional en el qual ha participat l’investigador i catedràtic de genètica de la Universitat de València i investigador de la Unitat Mixta en Infecció i Salut Pública de la Fundació Fisabio i l’Institut Cavanilles Fernando González, ha demostrat que l’origen de les actuals soques del bacteri causant de la sífilis, 'Treponema pallidum', subespècie 'pallidum' (TPA), se situa en el segle XVIII. El treball, publicat en la revista 'Nature Microbiology', afirma que el bacteri va mutar en el segle XX, després del descobriment i l’aplicació de la penicil·lina, fet que va contribuir a l’actual expansió mundial de la sífilis.

  [Llegir més]

 • Jorge F. Vázquez-Castellanos, investigador de la Unitat Mixta en Genòmica i Salut de la Fundació Fisabio i la Universitat de València; i María José Gosalbes, investigadora de la Unitat Mixta i del CIBERESP.

  01/12/16

  Un estudi de la Universitat, l’Hospital Ramón i Cajal i Fisabio revela que els prebiòtics milloren la immunitat de persones amb VIH

  Un estudi de la Universitat de València, l’Hospital Ramón i Cajal i Fisabio ha demostrat que l’administració de prebiòtics influeix en la composició i el funcionament dels bacteris intestinals de les persones afectades pel VIH i que millora paràmetres d’inflamació i funció immunològica. Els resultats, publicats en la revista Mucosal Immunology (del grup ‘Nature’) confirmen que aquests tractaments són efectius per controlar la inflamació crònica que pateixen aquests pacients.

  [Llegir més]

 • Josema Torres, Salva Martí, Carlos López, Xavier Ponsoda, Marian León, Javier Prieto.

  21/11/16

  Descobreixen quines proteïnes participen en la conversió de cèl·lules adultes en cèl·lules mare pluripotents

  La Universitat de València lidera un equip de recerca que ha identificat quines proteïnes participen en l’inici de la conversió de cèl·lules adultes en cèl·lules mare pluripotents induïdes, a través de la fissió mitocondrial. L’estudi molecular, aplicable en Medicina Regenerativa i carcinogènesis, ha sigut publicat en la revista ‘Cell Cycle’, i conclou que sense aquestes proteïnes, la reprogramació cel·lular no podria produir-se.

  [Llegir més]

 • Estefanía Cerro, Juan M. Fernández, María Sabater, Beatriz Llamusí i Rubén Artero

  09/11/16

  Investigadors de la Universitat i d’INCLIVA validen un mètode genètic per tractar la distròfia miotònica de tipus 1

  Investigadors de la Universitat de València i d’INCLIVA han validat una nova metodologia per al tractament de la distròfia miotònica de tipus 1 a través de l’augment terapèutic del gen ‘muscleblind’ mitjançant el silenciament d’un altre, ‘miARNs’. La recerca, que han realitzat en un model animal i han publicat en la revista Scientific reports, obri la porta a la reducció de l’atròfia i d’altres manifestacions musculars que es deriven de la patologia.

  [Llegir més]

 • 07/11/16

  La Universitat de València participa en AdaptNET, primera xarxa espanyola de recerca en genòmica de l’adaptació

  La Universitat de València participa en AdaptNET, primera xarxa espanyola de recerca en genòmica de l’adaptació. La iniciativa està coordinada pel catedràtic Julio Rozas, de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona. Finançada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, la xarxa està integrada per vint-i-quatre laboratoris d’onze centres de recerca de tot l’Estat i aglutina científics de renom internacional.

  [Llegir més]

 • 11/10/16

  Sessió informativa MOTIVEM

  Pròximament tindrà lloc en aquest centre una sessió informativa sobre MOTIVEM dirigida al professorat. Pots informar-te en http://www.adeituv.es/ca/motivem

 • Sara Gil i José Manuel García Verdugo

  07/10/16

  Investigadors de la Universitat participen en el descobriment d'un possible origen de determinats dèficits neurocognitius i sensorimotors

  Investigadors de la Universitat de València, CIBERNED, University of Califòrnia i Institut de Recerca La Fe han identificat una població massiva de neurones joves, no reconegudes anteriorment, que migren en el cervell humà durant els primers mesos de vida contribuint a l'expansió del lòbul frontal, una regió estretament relacionada amb funcions cognitives i d'execució. Errors en aquestes migracions podrien ser responsables d'alguns desordres neurològics. El treball s'ha publicat en ‘Science’.

  [Llegir més]

 • Grup d’Immunologia de les Infeccions Fúngiques de la Universitat de València. D’esquerra a dreta: Javier Megías, Victoria Maneu, Patricia Roig, M. Luisa Gil, Alba Martínez i Daniel Gozalbo

  27/09/16

  Investiguen la interacció del fong 'Candida albicans' amb cèl·lules mare per a combatre infeccions

  Un equip investigador de la Universitat de València i del Cedar Sinai Medical Center de Los Angeles han descrit un mecanisme biològic que pot generar cèl·lules millor preparades contra infeccions greus provocades pel fong 'Candida albicans'. L’article, publicat en la revista ‘Microbes and Infection’ de l’Institut Pasteur, prova que les cèl·lules mare hematopoètiques poden interaccionar directament amb microorganismes o amb productes derivats d’ells.

  [Llegir més]

Per a més novetats, utilitza el cercador

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies