Facultat de Ciències BiològiquesEnllaç a Grau en Ciències AmbientalsUniversitat de València Logo del portal

La interdisciplinarietat marca el Fòrum d’Ocupació de l’Àrea de Ciències

  • Fundació General UV
  • 8 d’abril de 2022
 

Més de 500 assistents s’aproparen, el passat 7 d’abril, al primer Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria presencial de l’Àrea de Ciències que va organitzar la Universitat de València al Campus de Burjassot-Paterna i que va comptar amb la participació de més de 35 empreses i entitats dels sectors tecnològic, industrial i de salut.

Les facultats de Ciències Biològiques, Ciències Matemàtiques, Física i Química es van reunir al Fòrum d’Ocupació i Emprendoria de la Universitat de València per a impulsar la inserció laboral de l’estudiantat dels graus i els màsters dels diferents centres, així com dels seus egressats i egressades. Les taules redones, xarrades i conferències d’experts remarcaren la importància de la interdisciplinarietat en el món de la ciència, on la unió de diferents sabers i coneixements permeten així potenciar la investigació actual i desenvolupar nous projectes híbrids en els àmbits de la salut o la tecnologia.

El Fòrum es va inaugurar amb la participació de la vicerectora d’Ocupació i Emprenedoria, Adela Valero; la degana de la Facultat de Ciències Biològiques, M.ª Carmen Bañó; el degà de Física, Jordi Vidal; la degana de Química, Adela Mauri; i el degà de Ciències Matemàtiques, Salvador Moll.

El degà de Ciències Matemàtiques, Salvador Moll, qui va recordar que és el primer fòrum d’ocupació presencial de l’àrea de Ciències, va animar a l'estudiantat a aprofitar la jornada apropant-se als estands de les entitats "perquè les empreses busquen treballadors i nosaltres oferim investigadors molt preparats".

"La interdisciplinarietat és fonamental en el món professional, i per això, en aquest Fòrum d’Ocupació de l'Àrea de Ciències, les quatre facultats participants anem de la mà, perquè aquest campus té un potencial impressionant i la ciència ha demostrat ser la solució a molts problemes", va destacar la degana Adela Mauri, de la Facultat de Química.

El degà de Física, Jordi Vidal, es va adreçar a l’estudiantat de Física afirmant que “hi ha una desconnexió entre aquest alumnat i les empreses, però recordeu que l'empresa és una eixida de treball, d’investigació i de transferència de coneixements a la societat. Que les empreses vegen la qualitat i el talent que n’hi ha en aquest campus".

Així mateix, Mª Carmen Bañó, degana de la Facultat de Ciències Biològiques, va recordar que València “s’està convertint en un referent internacional en sectors i empreses relacionades amb la biologia, el medi ambient, la bioquímica o la biotecnologia, i el nostre alumnat pot aportar molt a aquestes noves empreses emergents".

Per la seua banda, la vicerectora Adela Valero va remarcar que el Campus de Burjassot “és un campus emblemàtic de la UV, perquè reuneix el saber de la ciència, reuneix el futur de la societat”. Valero va agrair “a les facultats, empreses i persones que han treballat en aquest Fòrum” i va recordar que els fòrums “són l’última part de la cadena de la vostra formació, connectant l’acadèmia amb les institucions”.

Posteriorment, la conferència inaugural va estar a càrrec de Damià Tormo, investigador i biòleg de Columbus Venture Partners, seguit per la taula redona sobre les experiències professionals en l'àmbit de les ciències, i que comptà amb les intervencions de M.ª Luisa Castaño, col·laboradora del Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques; el físic Vicent Botella; el químic Rubén Costa; i la matemàtica Marta Hidalgo.

Ofertes laborals especialitzades en ciència
A partir de migdia, en les zones comunes del Campus de Burjassot-Paterna, es va realitzar la trobada presencial amb més de 35 entitats i empreses de diversos sectors com el tecnològic, l'industrial i la salut, entre altres.

Per la vesprada, es desenvolupà una tertúlia enfocada en l'emprenedoria, amb la participació de Luis Martínez, docent de la Facultat de Biologia i coordinador del programa MOTIVEM; Encarna Mazón, directora de la Càtedra de Cultura Empresarial; i Lola Garzón, directora acadèmica d'UVemprén.

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria és una iniciativa d’UVocupació, organitzat a través del Vicerectorat d’Ocupació i Emprenedoria en col·laboració amb els centres i les facultats participants, i el seu objectiu principal és impulsar l’ocupabilitat de les futures persones egressades de la Universitat de València.

UVocupació és el servei de la Universitat de València per a la inserció laboral de l’estudiantat i les persones titulades de la UV, així com mediador per a noves oportunitats professionals. El seu equip compta amb serveis d’orientació i assessorament, capacitacions en tècniques de cerca d’ocupació i formació integral, i addicionalment posa a la disposició de la comunitat universitària el portal d’ocupació que dona accés a múltiples ofertes laborals en un directori amb més de 1.500 organitzacions registrades.

Llista d'enllaços: