Logo UVGrau en Ciències GastronòmiquesFacultat de Farmàcia Logo del portal

El programa Universalut acosta els hàbits saludables al veïnat de Villar del Arzobispo i Ontinyent

  • 30 d’abril de 2019
Image de la noticia

Un total de 75 alumnes dels quatre graus de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València (Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Gastronòmiques), tutelats per 13 professores i professors del centre han participat en el programa Universalut, una fira de la salut que pretén acostar a professionals i els seus coneixements a les diferents poblacions del territori valencià.

La fira ja s’ha realitzat en dues poblacions Villar del Arzobispo, aquest dissabte 13 d’abril, i a Ontinyent, el passat dia 8.

Durant cadascun d’aquests dies, professionals de la salut, de les diferents branques esmentades, han realitzat més de 23 tallers encaminats a la promoció d’hàbits saludables i relacionats amb medicaments, prevenció de malalties i alimentació. Així, en els tallers –molt variats- es van elaborar cremes, es va parlar sobre fotoprotecció i sobre el sistema circulatori. També es va explicar com conservar correctament els aliments en la nevera o com detectar aliments poc saludables. No van faltar tampoc els tallers en què es feia un repàs sobre les proporcions en els plats de cuina tradicional o s’informava de la composició corporal i es feien recomanacions nutricionals. Els insectes com a nous productes i el tast a cegues d’aliments van ser també algunes de les propostes.

La fira va tindre una gran acollida per part de la població i va participar veïnat de totes les edats, des de gent gran a gent menuda. 

Universalut forma part del Pla d’Innovació de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Té el suport dels vicerectorats d’Ocupació i Programes Formatius, i del de Projecció Territorial i Societat, que ha reconegut en la iniciativa una manera d’acostar la Universitat a la societat.

A més, ha tingut el suport de l’equip de govern dels dos ajuntaments. A Villar del Arzobispo, a més, es va comptar amb la participació de diverses organitzacions, associacions i empreses del municipi. 

Imatges: