Logo UVGrau en Enginyeria Electrònica IndustrialEscola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

GVA finança el projecte AICAR de un Grup Emergent de l’ETSE-UV

  • 22 de setembre de 2021
GVA finança el projecte AICAR de un Grup Emergent de l’ETSE-UV

El projecte Adaptive and Intelligent Planning and Control of Autonomous Robots with smart cameras (AICAR) ha quedat en primera posició amb una puntuació de 89/100 dins de l’àrea Producción industrial, ingeniería civil e ingenierías para la Sociedad. Així mateix, AICAR ha quedat el primer en totes les àrees tècniques. El projecte té una dotació de 19980 euros per a dos anys. Aquest pressupost s’invertirà en material fungible i bibliogràfic, gastos de viatges, manutenció i allotjament, difusió de les activitats d’I+D dels grup, entre altres.

L’investigador principal d’AICAR és Vicent Girbés que desenvolupa el projecte junt a altres membres de l’equip investigador com Valero Laparra i Joaquín Pérez, professors ajudants doctors. “He tingut molta sort de comptar amb Valero i Joaquín per a formar l’equip d’investigació. Potser sense ells el projecte s’haguera concedit, però la gran puntuació obtinguda al projecte és gràcies a ells”, va manifestar Girbés.

La idea del projecte d’investigació sorgeix amb la situació de crisi sanitària provocada pel coronavirus. La intenció dels investigadors és utilitzar un robot de desinfecció en edificis amb gran afluència de persones, on les conseqüències sanitàries seran molt majors. És per això que el sistema de navegació del robot mòbil ha de ser més sofisticat que el que incorpora, per exemple, un robot aspirador. És a dir, l’objectiu és investigar els algoritmes existents i proposar millores en els sistemes de navegació autònoma en flotes de robots mòbils, especialment en activitats de desinfecció.

A més a més, el curs passat alguns alumnes de la ETSE-UV van participar de forma indirecta a l’equip de treball, i van desenvolupar diversos TFGs i TFMs en temes directament relacionats amb el projecte. L’investigador principal va declarar que aquest projecte no contempla la contractació personal, però sí que s’oferiran TFGs i TFMs als alumnes de GIEI, GIET, GCD, MOIE, MOCD, etc.