Logo UVGrau en Enginyeria Electrònica IndustrialEscola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Més de 60 empreses tecnològiques i entitats públiques es donen cita en el Fòrum d’Ocupació de l’ETSE/TalentFest

  • Fundació General UV
  • 28 d’abril de 2023
 

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) va celebrar la seua cita anual amb el món laboral el passat 27 d’abril. En el marc del TalentFest de l’Escola, l’ETSE va rebre l’últim Fòrum d’Ocupació del curs 2022-23, organitzat pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVocupació i la Fundació General UV, i en el qual va haver la presència de més de 60 empreses i entitats, imposant-se com el fòrum més concorregut d’enguany.

La fira d’ocupació se celebrà a l’Àgora de l’Escola i d’altres espais acadèmics, i comptà amb la participació de més de 60 empreses i entitats, entre les quals, Fundació València Activa, LABORA-GVA, Accenture, Analog Devices, Inc (ADI), Autis Ingenieros S.L.U. (enginyeria dedicada a la integració de sistemes), la consultora tecnològica Bosonit, CENTUM Research & Technology, de sistemes aeronàutics, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials de València (COGITI), Demium Startups d’inversió de talent, la multinacional tecnològica EDICOM, Infoverity (solucions en gestió de dades que cerca personal a València), la internacional Maibornwolff amb nou seus a Espanya, Alemanya i Tunísia, MaxLinear, l’empresa informàtica NTT DATA, S2 GRUPO de ciberseguretat, OPOSICIONS GVA, Toshiba Mitsubishi Electric, la consultora informàtica Xplore Group Commerce, POWER ELECTRONICS i ERNI; a més d’altres empreses tecnològiques, càtedres de recerca universitària, ONG, sindicats i administracions públiques.

El Fòrum de l’ETSE va estar dedicat a les titulacions STEM i es va organitzar amb la finalitat d’impulsar l’ocupabilitat dels seus futurs egressats.

El programa arrancà a les 13 hores amb una taula redona al Saló de Graus de l’Escola que va reunir els principals serveis que la Universitat de València posa a l’abast del seu estudiantat en matèria d’ocupació i autoocupació (UVemprén, Càtedra de Cultura Empresarial, Unitat de Mobilitat del Servei de Relacions Internacionals i Cooperació, Fundació ADEIT i UVocupació); i tot seguit se celebrà l'acte d'obertura del Fòrum a càrrec de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre; el director general de Funció Pública, David Alfonso Jarque; i el director de l'ETSE, José Rafael Magdalena.

Durant tot el migdia van romandre oberts els estands de les més de 60 empreses, prèmium i participants, a l’Àgora, i ja per la vesprada hi hagué tres tallers simultanis d’orientació, amb la participació dels col·legis i associacions professionals del ram, especialitzats en els àmbits de les Telecomunicacions, l’Enginyeria Industrial i les TIC.

Una xarrada a càrrec de la iniciativa GIRLS4STEM de la Universitat de València, per a la visibilització de la dona en les titulacions i les professions STEM, va cloure la jornada en finalitzar els tallers, a la terrassa de la cafeteria de l’Escola. Aquesta activitat va incloure un networking amb empreses.

L’encontre entre els mons acadèmic i professional a l’ETSE pretén cada any facilitar el contacte personal entre empreses/entitats/institucions i estudiantat, i promoure així l’ocupació universitària de qualitat, especialment en els camps de la tecnologia i la indústria.

Llista d'enllaços: