Logo UVGrau en Enginyeria Electrònica IndustrialEscola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Cartell cistella
Cistella Responsable al Campus de Tarongers

La Cistella Responsable és una iniciativa de la fundació CEDAT, amb el recolzament, en la UV, del Vicerrectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable. Té com a objectius a destacar: promoure un model de consum responsable que dona la possibilitat d'accedir a aliments ecològics locals i de temporada,  i integrar laboralment a persones amb discapacitat, contribuint a la construcció d'una societat més solidària i compromesa.

En concret, la iniciativa permet a la comunitat universitària encarregar i rebre cistelles de productes ecològics en despatxos i punts de recollida, repartits per persones del Centre Especial d’Ocupació del CEDAT.

El funcionament de la proposta és senzill. Primer, la clientela es registra en la web de la Cistella, https://ir.uv.es/mz4RkGL . Després, s'encarrega la comanda (hi ha diferents modalitats de caixes), i s’indica el lloc d’entrega. El dimecres següent es rep el lliurament i el pagament es realitza a través de la plataforma amb targeta de crèdit.

La comanda la confecciona l'associació “Ecollaures” que són impulsors del sistema participatiu de garantia que avala el compliment dels paràmetres de IFOAM Organics International.

Les bosses utilitzades dins de les cistelles per a transportar els productes, les han confeccionades dones en risc d'exclusió a base de retalls sobrants de fàbriques tèxtils, gràcies al projecte “Mil-una” del Centre de Formació Professional ISOC de Sagunt. Els i les agricultores porten les comandes a la Fundació CEDAT, la qual s'encarrega de l'última milla realitzant els repartiments en carros reciclats i dissenyats ergonòmicament.

La plantilla amb diversitat funcional del Centre Especial d'Ocupació s'encarrega, entre altres tasques, de realitzar aquests repartiments al campus. El producte se serveix en caixes, i dins de les mateixes van les bosses de roba que són les que s'emporta la clientela amb els productes i per la qual paga una fiança de 5 euros.

 

Aquesta inicativa pretén apropar l’alimentació saludable i sostenible, al Campus de Tarongers complementant la iniciativa dels Mercats al Campus de Burjassot i al de Blasco Ibáñez.  

 

Us animem a fer una comanda i aprofitar els beneficis d'una alimentació saludable i sostenible a la par que es recolza una iniciativa social integradora.

https://ir.uv.es/mz4RkGL

 

Període de l'esdevenimentDe 2 de febrer de 2023 a 20 de juliol de 2023. Tots els dies de 08:00 a 15:00.

 
 
Lloc de realització

En línia

 
Organitza

Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable

Fundació CEDAT

Las Naves

CERAI

Cátedra per l'Horta de València

Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible

.

www.uv.es/uvsostenibilitat

 

Contacta sostenibilitat@uv.es

 
Més informació