Logo UVGrau en Enginyeria Electrònica de TelecomunicacióEscola Tècnica Superior d'Enginyeria(ETSE) Logo del portal

L'exposició Ciència EX AEQUO al Museu d'Història Natural

L’exposició Ciència EX AEQUO de Margarita Cimadevila, que ret homenatge a les dones de ciència a través de dotze llenços centrats en dotze científiques del segle XX, s’inaugura el proper dimecres 19 de febrer i podrà visitar fins la primera setmana del mes de març al Museu de la Universitat de València d’Història Natural MUVHN al Campus de Burjassot.

Margarita Cimadevila és llicenciada en química (Universitat de Santiago de Compostel·la), pintora i professora de física i química. Natural de Sada, municipi costaner de la província de La Corunya, en la seua obra pictòrica abunden les petxines marines i els petroglifs, tan vinculats a la seua terra.

A més del seu indubtable valor artístic, la seua obra té una marcada vocació didàctica i divulgativa.

Els quadres s'inspiren en el treball científic realitzat per cadascuna d'aquestes dones: la física Lise Meitner, la química Anada Tacke Noddack, l'astrònoma Annie Jump Cannon, l'astrònoma Cecilia Payne-Gaposchkin, la física Chien-Shiung Wu, la química Marguerite Perey, la cristalógrafa Rosalind Franklin, la biòloga Nettie Stevens, l'astrofísica Jocelyn Bell Burnell, l'astrònoma Henrietta Swan Leavitt, la matemàtica Emmy Noether, i la sismòloga Inge Lehmann.

Tots els quadres integren cargols de mar i petxines marines com a peces ornamentals; alguns dels ingredients descriuen la recerca de la científica al·ludida.

L’acte d’inauguració està previst el proper dimecres 19 de febrer a les 12 hores en la Sala Lise Meitner de la Facultat de Física i comptarà amb la presencia de la pròpia Margarita Cimadevila.

L’activitat està organitzada per les Comissions d’Igualtat del Campus de Burjassot i compta amb l’ajuda de la Unitat d’Igualtat

 
Període de l'esdeveniment:
  • 19 de febrer de 2020 de 12:00 a 19:00. Dimecres.
  • De 20 de febrer de 2020 a 8 de març de 2020. Dimarts, dimecres, dijous i divendres de 10:00 a 19:00.
  • De 20 de febrer de 2020 a 8 de març de 2020. Dissabte i diumenge de 10:00 a 14:00.
 
 
Lloc de realització

Museu d'Història Natural

 
Organitza

Comissions d'Igualtat del Campus de Burjassot.

 

Contacta igualtat@uv.es

 
Més informació