Logo UVGrau en Enginyeria Electrònica de TelecomunicacióEscola Tècnica Superior d'Enginyeria(ETSE) Logo del portal

L’ETSE-UV celebra el Ada Lovelace Day

  • 3 d’octubre de 2017
L’ETSE-UV celebra el Ada Lovelace Day

L’ETSE-UV es suma a la celebració internacional del Ada Lovelace Day amb activitats per a visibilitzar a les dones en les àrees STEM.

Ada Lovelace Day (ADL) és un esdeveniment internacional celebrat anualment que el seu objectiu és destacar els assoliments de la dona en els camps de la Ciència, la Tecnologia, l'Enginyeria i les Matemàtiques (STEM).

Ada Lovelace, nascuda en 1815, és considerada la primera programadora d'ordinadors. Va ser una matemàtica coneguda pel seu treball sobre la màquina calculadora mecànica, publicant en 1843 el que es reconeix avui com el primer algorisme destinat a ser processat per una màquina.

Des de 2009 són nombrosos els centres de recerca i universitats que dediquen una jornada el segon dimarts d'octubre a aquesta celebració. Les activitats del Ada Lovelace Day queden registrades en la web oficial, des d'on es pot realitzar un seguiment, i participar de la iniciativa per a visibilitzar a les dones STEM:

www.findingada.com

En 2017, la Comissió d'Igualtat de l’ETSE-UV, amb el suport de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, proposa participar en aquest esdeveniment internacional mitjançant la realització de les següents activitats:


1. Panell de fotografies. Crearem una exposició de fotografies d'estudiants i personal de la ETSE-UV. Les fotografies es realitzaran al llarg del matí del 10 d'octubre en la zona d'entrada a la ETSE-UV.
2. Xerrada-col·loqui amb dones titulades de la ETSE-UV o de rellevància en els seus entorns professionals.

Data:  11 10 d'octubre de 2017

Lloc: Saló de Graus Joan Pelechano

Hora: 15 h.

3. Treball sobre la figura de Ada Lovelace en l'assignatura “Enginyeria, Societat i Universitat” de primer curs de tots els graus de la ETSE-UV.