Logo UVGrau en Estudis AnglesosFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

El Fòrum de Filologia, Traducció i Comunicació destaca la importància de les competències professionals en la inserció laboral

  • Fundació General UV
  • 1 d’abril de 2022
 

La Universitat de València va celebrar el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el passat 31 de març, en una jornada que va reunir el món universitari amb empreses i entitats dels sectors de l’educació, la recerca, l’edició i la comunicació; i en la qual es va destacar la importància de les competències professionals per a la inserció laboral del seus egressats i egressades.

Amb 130 persones inscrites entre estudiantat dels graus i els màsters de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, així com als seus egressats i egressades, el Fòrum va impulsar la inserció professional a través de taules redones, xarrades i conferències de mans de professionals del sector, que posaren de relleu la importància de l’adquisició de les competències professinals o soft skills per part de l’alumnat per a poder adaptar-se al, cada vegada més canviant, mercat laboral.

La jornada es va inaugurar amb la vicerectora d’Ocupació i Emprenedoria, Adela Valero; la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricós; i la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla.

“L’objectiu final del servei d’ocupació de la Universitat de València és que l’estudiantat trobe un treball que permeta un desenvolupament professional i personal complet, i per a poder arribar a aquest objectiu la formació és clau”, va afirmar la directora Marisa Quintanilla, qui va fer un recorregut per tots els programes i serveis d'UVocupació que posa a l'abast de l'alumnat per a impulsar la seua inserció professional.

Al seu torn, la degana Amparo Ricós va recordar que des de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació “s’ofereix una formació íntegra que permet a l’alumnat adquirir els coneixements teòrics i pràctics dels seus estudis junt a les competències necessàries per a poder adaptar-se al món laboral i a les eixides emergents actuals”.

Finalment, la vicerectora Adela Valero va agrair a totes les persones i entitats “que han treballat conjuntament per fer realitat aquest Fòrum”. Adela Valero també va asseverar que “des d’Europa s’està impulsant una nova forma d’estudiar, on la formació s’ha de complementar amb competències professionals, ja que els canvis normatius remarquen tres transformacions: aprendre fent (que potencia la pràctica), aprendre a aprendre (un continu aprenentatge) i aprendre a emprendre (l’emprenedoria serà clau)”.

El Fòrum va continuar amb la conferència inaugural pronunciada per Paloma Chen, treballadora freelance especialitzada en temes d’interculturalitat, presentada per la vicedegana i responsable de Comunicació i Participació de la Facultat, Dolors Palau. Tot seguit, el mateix saló d’actes va albergar la taula redona central de la jornada, que va tractar de donar resposta a les eixides professionals i d’emprenedoria en els àmbits de la Filologia, la Traducció i la Comunicació, a través dels testimoniatges de professionals en actiu com són Lluís Cascant, periodista d’À Punt; Cristina Doménech, community manager d’Atresmedia; José Pérez, de la Càtedra de Negoci Conversacional de la UV; i Vanessa Izquierdo, coordinadora ELE del Centre d'Idiomes UV. El debat fou moderat pels professors de la Facultat Sergio Maruenda, vicedegà i responsable d’Estudis de Grau, i Begoña Clavel, coordinadora de Pràctiques Externes.

Oportunitats laborals de les empreses i entitats
El vestíbul de la Facultat va acollir, a partir del migdia, l’encontre presencial amb una quinzena d’empreses i entitats dels sectors educatiu, investigador, editorial i comunicatiu, tant de caràcter públic com privat, les quals interactuaren amb l’estudiantat des dels seus estands, a la cerca de talent universitari, posant al seu abast diferents oportunitats laborals.

L’activitat de la vesprada es desenvolupà en distintes aules del centre amb un taller sobre marca personal que va impartir personal tècnic d’UVocupació. A continuació, un segon taller sobre visibilitat professional en xarxes socials, amb la intervenció dels responsables de l’empresa Big Translation, va cloure la jornada.

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria és una iniciativa d’UVocupació, organitzat a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius en col·laboració amb els centres i les facultats participants, i el seu objectiu principal és impulsar l’ocupabilitat de les futures persones egressades de la Universitat de València.

UVocupació és el servei de la Universitat de València per a la inserció laboral de l’estudiantat i les persones titulades de la UV, així com mediador per a noves oportunitats professionals. El seu equip compta amb serveis d’orientació i assessorament, capacitacions en tècniques de cerca d’ocupació i formació integral, i addicionalment posa a la disposició de la comunitat universitària el portal d’ocupació que dona accés a múltiples ofertes laborals en un directori amb més de 1.500 organitzacions registrades.

Llista d'enllaços: