Logo UVGrau en Estudis AnglesosFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

VIII Congrés Internacional de Lexicografia Hispànica

  • 27 de maig de 2018
Logotip del Congrès

L’Institut Universitari de Llengües Modernes Aplicades (IULMA), amb la col·laboració dels departaments de de Filologia Espanyola, de Filologia Francesa i Italiana, de Filologia Catalana i de Filologia Anglesa i Alemanya, organitzen el VIII Congrés Internacional de Lexicografia Hispànica, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de juny en la seu de l’ADEIT de la Universitat de València.

El Congrés de Lexicografia Hispànica reunix especialistes en Lexicografia de tota Espanya i de nombrosos països d’Amèrica i d’Europa i pretén continuar potenciant tots els debats sobre qualsevol qüestió de tipus pràctic o teòric relacionada amb els diccionaris. En esta ocasió, a més de les seccions habituals dels congressos anteriors hi haurà una secció monogràfica dedicada a la Lexicografia bilingüe. L’Associació Espanyola d’Estudis Lexicogràfics (AELex), que presidix el professor Cesáreo Calvo Rigual, catedràtic de Filologia Italiana de la Universitat de València, promou la realització de congressos biennals des de l’any 2002.

El Congrés comptarà amb més de 150 comunicacions i tres ponències plenàries, a càrrec dels professors Dolores Azorín, catedràtica de la Universitat d’Alacant, Cecilio Garriga, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i José Antonio Pascual, catedràtic de la Universidad Carlos III de Madrid, membre de la Real Academia Española i director del Nuevo Diccionario Histórico del Español. Hi haurà també una taula redona sobre “El estatus de la lexicografía”, en la qual tres especialistes de reconegut prestigi (Concepción Maldonado, Humberto López i Sven Tarp) debatran sobre el present i el futur de la disciplina. El Congrés es tancarà amb una sessió a la seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua al monestir de Sant Miquel dels Reis.

Llista d'enllaços: