Logo UVGrau en Estudis AnglesosFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Image de la noticia

T'interessa?

Participa en el nostre esdeveniment informatiu del 16 de novembre de 2023 (13.00 - 14.30 CET), on podràs conéixer-nos i saber més sobre el projecte.

Projecte FORTHEM sobre l'ocupació de les persones amb discapacitat organitzat per la Johannes-Gutenberg Universität Mainz. 

Cap a un mercat laboral més inclusiu - Projecte sobre l'ocupació de les persones amb discapacitat (Novembre 2023 - Març 2024)

Al desembre de 2006, l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) "per a promoure, protegir i assegurar el gaudi ple i en condicions d'igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per totes les persones amb discapacitat", que reconeix "el dret de les persones amb discapacitat a treballar, en igualtat de condicions amb les altres" i "l'oportunitat de guanyar-se la vida mitjançant un treball lliurement triat o acceptat en un mercat i un entorn laborals que siguen oberts, inclusius i accessibles a les persones amb discapacitat". Però, com és la situació real de les persones amb discapacitat que treballen en el mercat laboral en tota Europa, ara, quasi 20 anys després? Participen de fet les persones amb discapacitat en un mercat laboral obert, inclusiu i accessible? Existeixen bones pràctiques i històries d'èxit a Europa? I, si no és així, què cal fer per a millorar la situació?

Ajude'ns a esbrinar-ho! Necessitem les seues idees i la seua inspiració per a obtindre una perspectiva internacional de la situació i treballar en la cerca de les millors pràctiques per a millorar-la. 

El nostre projecte

El nostre Projecte d'Aprenentatge Servei "Cap a un mercat laboral més inclusiu" explora si els Estats europeus compleixen la Convenció de l'ONU 17 anys després de la seua adopció i com ho fan. En xicotets grups, treballaran en un cas de la seua elecció relacionat amb l'aplicació de la CDPD al seu país respectiu, utilitzant els coneixements i habilitats del seu propi camp d'estudi. Junts, volem proporcionar una mirada fresca i noves perspectives a les persones amb discapacitat i als professionals que treballen en l'àrea, que després puguen guiar el treball dels experts que busquen millorar la vida de les persones afectades. 

Assistiràs a breus reunions en línia en les quals coneixeràs a l'equip, decidiràs un tema i posteriorment participaràs en períodes de treball en grup. El punt culminant del nostre projecte serà una reunió de quatre dies a Magúncia (Alemanya), on tindrà l'oportunitat de presentar i debatre els resultats del seu treball. La participació és gratuïta i la seua universitat d'origen pot proporcionar suport financer per al viatge a Magúncia.

El projecte està organitzat pel Servei de Carrera Professional de la JGU dins de la FORTHEM Alliance amb el nostre soci NRD (Nieder-*Ramstädter Diakonie, www.nrd.de), un gran proveïdor de serveis sense ànim de lucre per a persones amb discapacitat predominantment intel·lectual.

T'interessa?

Participe en el nostre esdeveniment informatiu del 16 de novembre de 2023 (13.00-14.30 CET), on podrà conéixer-nos i saber més sobre el projecte.
Només ha d'inscriure's en el nostre portal o unir-se directament a l'esdeveniment a través d'este enllaç.