Universitat de ValènciaGrau en FarmàciaFacultat de Farmàcia Logo del portal

Siluetes humanes sobre un horitzó
Col·loqui 'Les lliçons d’una pandèmia'

Cicle 'Salut pública, comunicació i història: Els reptes d’una pandèmia'

Sense dubte, la pandèmia en curs ens ha deixat literalment perplexos i trasbalsats i ens obliga a encetar una reflexió molt detinguda que no podem defugir des del punt de vista del nostre compromís professional i l’interès públic. Per què el brot a la Xina fou tan llargament vist com un fet remot i aïllat? Com han pogut les nostres societats (sobre)conscients del risc propagar la por i, al mateix temps, fer tan poc fins que l’amenaça ja era massa evident? Els Estats nacionals són les instàncies adequades per tal d’afrontar i gestionar aquest tipus de crisis? Assistim al final d’una determinada forma de vida (insostenible) o aquest episodi no serà finalment més que un núvol transitori que s’esvairà quan tot semble acabar? Què ens pot aportar una perspectiva històrica que vaja més enllà de l’erudició solipsista i aspire a donar claus per a un present angoixós i un futur encara més incert?

Comptant amb la participació d’un reconegut grup d’especialistes en salut pública, comunicació i història de la medicina i de la ciència, el present cicle tractarà d’adreçar aquestes i altres qüestions al voltant dels reptes d’una pandèmia front a la que, a hores d’ara, només se’ns ofereix el miratge d’una “nova normalitat”.

Dimecres 20 de maig de 2020 a les 18 h. Col·loqui 'Les lliçons d’una pandèmia'

Amb Ildefonso Hernández, catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i antic Director General de Salut Pública del Govern espanyol (2008-2011), i dels catedràtics i historiadors de la medicina Josep Lluís Barona (Universitat de València) i Enrique Perdiguero (Universitat Miguel Hernández d’Elx), tots dos membres de l’Institut Interuniversitari López Piñero.

Enllaç: https://eu.bbcollab.com/guest/09f07a0f051b4d6d971186dc6baadedd

 

Data 20 de maig de 2020 de 18:00 a 19:30. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Seminari on line

 
Organitza

IILP.

 

Contacta mrile@uv.es