Logo UVGrau en Filologia CatalanaFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.

Plena ocupabilitat en els pròxims 15 anys

.

Innovació docent

.

Atenció personalitzada i grups reduïts

.

Tria el teu camí. Estudia un grau amb diverses especialitzacions

.

Cultura. Llengua. Literatura. Estudia Filologia Catalana a la Ciutat de València

.

Lara Cruselles i Lores. Grau en Filologia Catalana

20 de de juny de 2018

Cal dir que vaig triar el grau de Filologia Catalana perquè la lectura de llibres i l'escriptura sempre han format part de les meues aficions. Així mateix, em desperta un gran interès l'evolució de la llengua i de la literatura catalanes al llarg dels segles i, alhora, com el coneixement d'aquest procés evolutiu és fonamental per poder entendre la realitat cultural, lingüística i literària que hi ha en l'actualitat. El patrimoni lingüístic i literari conforma la nostra identitat com a poble i la nostra cultura. També cal assenyalar que vaig escollir aquest grau per les sortides professionals que té. En un primer moment tenia al cap la docència secundària, però una vegada dins del Grau he descobert altres eixides que m'han captivat, com per exemple la recerca.

Destacaria les assignatures de Literatura, ja que és la part que més m'atrau. Ara bé, estic descobrint assignatures de Llengua, les quals m'estan agradant molt i, per descomptat, enriqueixen la meua formació acadèmica. A més, dins de l'àmbit de la literatura, convé ressaltar la Literatura Catalana Moderna. Es tracta d'una època que als instituts, per desgràcia, quasi no es dóna. Tanmateix, aquest grau ens obri les portes i ens dóna a conèixer una època literària de gran qualitat, amb uns autors que estaven a l'avantguarda europea del seu temps.

Respecte a les activitats de formació complementària, convé assenyalar que al llarg de l'any se'n porten a terme una gran quantitat. Per exemple seminaris i congressos, tant de llengua com de literatura. Així mateix, també cal destacar que es tracta d'un grau on la innovació docent està molt present. Aquest curs hi ha hagut una Jornada d'Innovació Docent en Filologia Catalana i, a més, hi ha la Xarxa d'Innovació Docent LiCAiNT (Literatura Catalana antiga i narrativa transmèdia). Es tracta d'un projecte d'innovació docent, col·laboratiu entre la UOC i la UV, el qual és portat a terme per la Dra. Eulàlia Miralles i la Dra. Verònica Zaragoza.

I pel que fa al suport per part del professorat, cal dir que el grau té uns professors de molta qualitat, els quals estan sempre a la disposició de l'alumnat a través de l'aula virtual i les tutories presencials. Des de la meua experiència personal puc dir que sempre que he necessitat ajuda he rebut tot el suport per part dels professors als quals he acudit. A més, convé assenyalar que com les classes no són nombroses la relació entre l'alumne i el professor sol ser molt fluida.

20-6-2018