Logo UVGrau en Filologia CatalanaFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Diàleg entre l’escriptor/a i els lectors i lectores joves

  • 10 de juliol de 2018
Image de la noticia

Des del 2002, Carme Gregori i Gonçal López-Pampló, professors del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, organitzen els diàlegs entre l’escriptor/a i els lectors joves. Enguany, en l'edició que ha fet dèsset, l'autora convidada ha estat Mònica Batet, amb la novel·la "No et miris el riu" (Edicions Meteora, 2012).

Els joves són estudiants que cursen estudis de batxillerat en més d’una vintena de centres educatius com, per exemple, Col·legi Pío XII (València), Col·legi Pureza de María (València), IES Albal (Albal), IES Almenara (Almenara), IES Beatriu Civera (Aldaia), IES Campanar (València), IES Clara Campoamor (Alaquàs), IES Faustí Barberà (Alaquàs), IES Guadassuar (Guadassuar), IES Jaume II el Just (Tavernes de la Valldigna), IES Laurona (Llíria), IES Malilla (València), IES María Enríquez (Gandia), IES Rei En Jaume (Alzira), IES Sant Vicent Ferrer (Algemesí), IES Sedaví (Sedaví) o IES Veles e Vents (el Grau de Gandia).

Des del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, amb la col·laboració  de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, els professors proposen una lectura col·laborativa, un diàleg amb l’escriptor o l’escriptora sobre l’obra triada i la creació de microrelats per part dels estudiants a partir de l’experiència  lectora. Així doncs, uns lectors transformats en creadors i alhora en joves periodistes que tenen l’oportunitat de conversar directament amb l’autor/a.

L’experiència viatja de l’aula al saló d’actes de la Facultat i passa pel diàleg virtual a través del blog Diàleg entre l’escriptora i els lectors i lectores joves i del mitjà social Twitter, on, amb l’etiqueta #Diàleg18 –o l’any de l’edició en què es troben–, debaten i comparteixen microrelats, impressions, fragments que més els han agradat, preguntes, etc.