Logo UVGrau en FísicaFacultat de Física Logo del portal

Ademuz
V Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús

La Universitat de València estarà present en el territori valencià, també en aquest any de 2021, gràcies al programa Universitats Estacionals, que ha romàs fidel en tot moment a la societat valenciana portant la producció científica de la nostra universitat fins a un total de 20 seus repartides per tota la província de València. En aquest programa, impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, s'han organitzat les temàtiques de les diferents jornades ateses les demandes de les diferents poblacions amb l'objectiu de fer-les el més atractives i interessants possible.

En aquesta ocasió presentem la 5ª edició de la Universidad de Verano del Rincón de Ademuz (UVRA), una de les grans iniciatives acadèmiques del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, resultat de l'estreta col·laboració entre la Mancomunitat de Municipis del Racó d'Ademuz, la Diputació de València i Caixa Popular.

Amb aquesta cinquena edició pretenem consolidar aquesta proposta acadèmica iniciada l'any 2017, amb l'objectiu de dinamitzar i enfortir un territori de caràcter rural situat a l'interior valencià, les potencialitats del qual queden desdibuixades per la constant tendència regressiva demogràfica i socioeconòmica que experimenta la comarca, i que marquen el seu incert futur. És per això que aquesta nova edició de la UVRA, titulada Paisatges rurals: productes turístics sostenibles, és l'escenari perfecte per a posar de manifest la necessitat d'activar la posada en valor de la riquesa paisatgística del Racó d'Ademuz per a transformar aquest potencial recurs en un producte turístic de qualitat, capaç de generar experiències de vida en el visitant i oportunitats de desenvolupament a la comarca. Per a això és necessari dissenyar productes i propostes turístiques atractives i articulades a través de la participació del sector privat, capaços de crear estructures comercials sostenibles, però que compten amb la implicació del capital social comarcal. Un exemple d'això és el projecte de Custòdia del Territori Tierras del Convento, una proposta de recuperació paisatgística-patrimonial del Convent de Sant Guillem, impulsat per la Càtedra i entitats locals del municipi de Castielfabib.

Les excepcionals mesures sanitàries que s'han adoptat per a la realització d'aquesta jornada fan necessària una inscripció prèvia (enllaç a la inscripció), que és totalment gratuïta a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Una vegada inscrit/a, es podrà assistir a la jornada de manera presencial (fins a completar l'aforament de la sala limitat per les normes COVID); però també es podrà seguir de manera telemàtica (només al matí), a través d'aquest enllaç que s'habilitarà minuts abans de l'inici de la jornada (enllaç a l’streaming). A més, els assistents inscrits en la jornada obtindran un certificat acreditant aquesta assistència.

 

Data 21 de juny de 2021 de 09:30 a 17:30. Dilluns.

 
 
Lloc de realització

IES Ademuz (matí) - Convent de St. Guillem, Castielfabib (vesprada)

 
Organitza

Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat

Diputació de València

Caixa Popular

Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, GVA

Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians

Mancomunitat de Municipis del Rincón de Ademuz

Ajuntament d'Ademuz

Ajuntament de Castielfabib.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació