Logo UVGrau en Geografia i Medi AmbientFacultat de Geografia i Història Logo del portal

Crèdits del títol: 60

Crèdits obligatoris: 42

Treball fi de màster: 9

Pràctiques externes 9

Codi titulació: 2271

Cursos: 1

Tipus d'ensenyament: Semi-presencial

Branca de coneixement: Ciències socials i jurídiques

Places ofertes de nou ingrés: 56

Nombre mínim de crèdits de matrícula per estudiant: 36

Preu del crèdit
[curs 2023-2024]:
35,34 €

Centre de gestió: Facultat de Ciències Socials

Llengües utilitzades al llarg del procés formatiu: Castellà

Universitats participants: Universidad de Alicante; la Universidad de Barcelona; la Universidad de Girona; la Universidad de Lleida; la Universidad de Murcia; la Universidad Rovira i Virgili; la Universitat de les Illes Balears y la Universitat de València

Comissió de Coordinació Acadèmica Francisco José Ródenas Rigla (Director)
Tatiana Casado de Staritzky
Xavier Casademont Falguera
Maria Victòria Forns i Fernández
Víctor M. Giménez Bertomeu
Joaquín Guerrero Muñoz
Xavier Miranda Ruche
Càndid Palacín Bartrolí

Observacions:

INFORMACIÓ SOBRE ELS GRUPS DE PRÀCTIQUES I EL TREBALL FI DE MÀSTER

La matrícula i adscripció als grups de Pràctiques i TFM del Màster en Treball Social en l’àmbit sanitari funcionaran de la següent manera:

  • Matrícula: la matrícula de les Pràctiques i el Treball Final de Màster (TFM) estarà vinculada a alguna de les 8 universitats que ho imparteixen. Per això es crearan 8 grups, amb 7 places a cadascun d’ells. De manera que, de les 56 places disponibles a la matrícula, cada Universitat tindrà assignat un grup amb 7 places per a les Pràctiques i el TFM. La matrícula es realitzarà en funció de la nota obtinguda a la baremació d'accés al Màster.
  • En relació amb les Pràctiques Externes, una vegada realitzada la matrícula per part de l'alumnat, i quedant adscrits a una Universitat concreta, aquest podrà sol·licitar una de les següents opcions:

  • Elecció, per ordre resultant de la baremació, del centre de pràctiques: cada Universitat oferirà un llistat de possibles entitats on realitzar les pràctiques per a aquells alumnes matriculats en aquesta. Els alumnes no podran optar a places oferides per altres Universitats diferents a la de la seua matrícula.
  • Autopracticum: l'alumnat podrà proposar una entitat on realitzar les pràctiques. La Comissió Acadèmica del Màster revisarà la proposta i donarà el vistiplau o no a aquesta.
  • Reconeixement per experiència professional: aquesta modalitat es regirà pels criteris marcats en la memòria de verificació del Màster, que indica que “El reconeixement de crèdits afectarà només i exclusivament a l'assignatura de Pràctiques Externes (9 crèdits) per experiència laboral acreditada en Treball Social en l'àmbit Sanitari. El reconeixement per experiència laboral es realitzarà a partir de 4 anys d'experiència laboral acreditada en Treball Social en l'àmbit Sanitari.”
Interès acadèmic, científic o professional: El Treball Social és una part essencial de les estructures del benestar de les societats democràtiques contemporànies. La seua història com a professió s'allunya en el temps fins al segle XIX, encara que és cert que la seua implantació acadèmica en els estudis superiors és molt més recent. No obstant això, es configura com una disciplina clarament emergent, més encara amb el desenvolupament de l'Espai Europeu d'Educació Superior. D'altra banda, és una disciplina profesionalizante que, entre altres camps, és referent essencial del sistema públic de serveis socials que es va crear amb la democràcia a partir dels anys 80 del passat segle. S'observa que correspon al treballador o treballadora social la realització de funcions dirigides a proporcionar un diagnòstic social i un dictamen (informe social) , com a instruments exclusius del Treball Social, orientat a identificar les fortaleses i factors de risc social per a la promoció de la salut, la prevenció de la malaltia i la intervenció social sanitària de la persona, les famílies, els grups i la comunitat com a subjectes actius en el seu tractament, recuperació i rehabilitació. I en general totes aquelles activitats que afavorisquen la inclusió des de la perspectiva social en tots els àmbits assistencials i professionals dels centres sanitaris.

Informació preinscripció Servei d'Estudiants

Informació acadèmica: socimast@uv.es