Logo UVGrau en HistòriaFacultat de Geografia i Història Logo del portal

CICLE DE DEBATS: PORT O CIUTAT? REPENSANT EL PORT QUE VOLEM

  • 19 de maig de 2021
CICLE DE DEBATS: PORT O CIUTAT? REPENSANT EL PORT QUE VOLEM

La Universitat de València, en col·laboració amb la plataforma ciutadana Ciutat-Port, davant el debat social que està suscitant el projecte d’ampliació del Port de València, ha organitzat un cicle de debats crítics. Les jornades s’articulen en quatre taules adreçades tant a l’alumnat universitari com a la ciutadania en general.

 

Les taules estan estructurades al voltant d’aquests quatre eixos: l’econòmic, l’ambiental, el de governança i el de la memòria i el reconeixement, i arranquen el 20 de maig a les 18:30h a l’auditori del Jardí Botànic. Es tracta de quatre sessions que tindran lloc en setmanes consecutives en diversos espais de la Universitat de València, el Jardí Botànic, la Facultat de Geografia i Història (27 de maig), la Facultat de Dret (3 de juny) i La Nau (10 de juny).

 

En els debats contarem amb la participació de persones expertes que puguen aportar visions originals sobre els temes a tractar, com l’economista ecològic Joan Martínez Alier, l’autor del blog The Oil Crash Antonio Turiel, Anna Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura, la geògrafa Pilar Vega, una de les autores de Las cuentas ecológicas del transporte i la jurista galega Alba Nogueira.

 

La Facultat de Geografia i Hstòria acollirà el 27 de maig a les 18.30 en la Sala Palmireno el debat sobre els impactes ambientals del projecte d’ampliació del port. En aquesta taula intervindran, entre d’altres, la Catedràtica de Geografia Física Eulàlia Santjaume, el president de l'Asocació Espanyola de Geografia (AGE) Jorge Olcina i Miguel Rodilla, de l’Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres de la UPV.

 

Les taules seran moderades de manera activa, per tal de permetre el diàleg entre els i les ponents amb el públic. Es podran seguir de manera presencial, prèvia inscripció, i en streaming a través de youtube.

 

Us deixem els enllaços per al primer debat:

Enllaç a la inscripció per assistir de manera presencial: https://bit.ly/3ht7E5q

Enllaç per a seguir el debat en línia: https://www.youtube.com/watch?v=-55nQ8hSDOs

 

Pròximament més informació sobre els següents debats.