Logo UVGrau en HistòriaFacultat de Geografia i Història Logo del portal

Imagen de cianotipia en papel
Taller de Cianotípia. Inscripció

Darrere de la paraula cianotipia trobem una tècnica fotogràfica amb la qual obtenim imatges d’una bella i característica tonalitat blava. Un procés fotogràfic, inventat a mitjan segle XIX, íntimament relacionat amb la botànica, ja que el primer llibre de la història publicat íntegrament amb imatges fotogràfiques és un herbari d’algues realitzat per la britànica Anna Atkins amb aquesta tècnica.

En aquest taller d’iniciació, aprendrem tots els secrets de la cianotipia, una tècnica senzilla i econòmica amb què no necessitem un laboratori estanc a la llum i en què el revelat es produeix amb l’exposició de la superfície fotosensible de les imatges als rajos solars. Així, després d’una presentació teòrica per contextualitzar la cianotipia en la història de la fotografia, descriurem pas a pas tot el procés, fent èmfasi en les fórmules i preparació de suports. A continuació, aprofitarem un espai com el Jardí Botànic per a recol·lectar elements vegetals que puguen servir per a la realització de fotogrames i coneixerem com realitzar la solarització, revelat i tintat posterior. Depenent dels interessos i coneixements de l’alumnat, està previst orientar-lo de manera personalitzada per poder explorar el màxim de solucions i possibilitats creatives que la tècnica de la cianotipia ens brinda.

Les professores del Taller de Cianotipia són Rosa Campos i Pilar Beltrán, que desenvolupen el seu treball creatiu en el camp de la fotografia i que, des de 2011, formen el col·lectiu Estudio Gelatinobromuro.

 

Data De 7 de març de 2018 a 17 d’abril de 2018. 24h. Divendres i dissabte.

 
 
Lloc de realització

Jardí Botànic de la Unversitat de València

 
Organitza

Jardí Botànic de la Unversitat de València.

http://www.jardibotanic.org/

 

Contacta cicbotanic@uv.es

 
Més informació