Logo UVGrau en Informació i DocumentacióFacultat de Geografia i Història Logo del portal

La Facultat de Geografia i Història en col·laboració amb Càtedra Unesco-Universitat de València dedica el mes de juny a l'alimentació com a font de patrimoni cultural, identitat i desenvolupament

  • 8 de juny de 2022
Image de la noticia

LA FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA EN COL·LABORACIÓ AMB CÀTEDRA UNESCO-UNIVERSITAT DE VALÈNCIA DEDICA EL MES DE JUNY A l'ALIMENTACIÓ COM A FONT DE PATRIMONI CULTURAL, IDENTITAT I DESENVOLUPAMENT.

La Facultat de Geografia i Història impulsa des de la seua Comissió de Sostenibilitat un I Cicle d'Activitats sobre Alimentació, Cultura i Desenvolupament, que està integrat per un seminari especialitzat sobre el tema, un cinefòrum i un conjunt d'experiències immersives. El seminari tindrà lloc en la Facultat de Geografia i Història els dies 15, 16 i 17 de juny (veure programació adjunta), i participaran investigadors i especialistes d'institucions d'Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica. En ell s'analitzarà com l'alimentació, a més de complir un paper transcendental en la salut i el benestar de les persones, és part de la cultura immaterial dels pobles, i en conseqüència un motor d'identitat, enfortiment comunitari i desenvolupament local. El seminari conclourà el matí del 17 de juny, i donarà pas a un xicotet cinefòrum aqueixa mateixa vesprada, que tindrà lloc a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, i que estarà dedicat a la Cerimònia del Te, d'arrels ancestrals en la cultura japonesa. Amb això es donarà obertura al conjunt d'experiències immersives que es desenvoluparan al Jardí Botànic de València les vesprades 21, 22 i 23 de juny, dedicades a diferents tradicions culinàries del Sud-est Asiàtic, en les quals l'alimentós, el quotidià i el ritual cobren vida de manera coordinada.

Aquest primer Cicle d'Activitats s'ha desenvolupat com a part dels objectius proposats en el projecte que va ser presentat per la Facultat de Geografia i Història a la Convocatòria Càtedra UNESCO d'ajudes per a accions d'Educació per al Desenvolupament, Ciutadania Global i Sensibilització per al curs acadèmic 2021-2022, el qual va ser concedit. Es tracta, d'altra banda, d'un primer Cicle d'Activitats vinculat a l'Observatori Universitari Internacional de “Cultura Immaterial i Llogaret Global”, que també va ser creat en 2020-2021 al fil d'aquestes mateixes Ajudes Càtedra UNESCO-Universitat de València.

 

Programa general